Oglas
· · Komentari: 0

Gde je i šta danas radi TADIJA iz kultnom filma "Varljivo leto '68"? Više se ne bavi glumom i izgleda neprepoznatljivo (FOTO)

Osvojio je srca publike neodoljivom ulogom

1693812349_tadija-naslovna.jpg
Foto: Printscreen/ YouTube - Centar film
Oglas

Andrija Mrkaić je javnosti postao poznat nakon uloge malog Tadije. NJegovi roditelji su bili protiv toga da on tumači ovu ulogu. Na audiciju ga je odveo deda. Tamo je imao zadatak da pročita pesmu, a režiserima je odmah zapao za oko. Pošto je bio mali, prvo mu je bilo teško da odlazi na snimanja i da dugo bude odvojen od roditelja, ali su ga svi zavoleli, pa se za njega snimanje pretvorilo u igru. 

- Zahvalan sam dedi što me je odveo na audiciju, zato što je ta uloga definisala moj dalji život. I danas me svi zovu Tadija. Imao sam čak i kuče koje je takođe bilo Tadija jer su ga krstili drugovi iz kraja - rekao je Mrkaić jednom prilikom.

Foto: Printscreen/ YouTube - istegic

Nakon ovog filma imao je još samo jednu ulogu. Glumio je sina Nikole Simića u ostvarenju "Nema problema". Posle toga se više nije bavio glumom. Kada je odlužio vojni rok, Andrija je otišao na Havaje. Na Havajima je bio dugo, ali se uželeo Srbije. U državu se vratio i zbog devojke. Mali Tadija je radio i kao stjuart u Katar ervejzu.

- To je bio jako lep, ali i jako težak posao. Divno iskustvo, šansa da se proputujete ceo svet - rekao je Andrija.

Glumačku karijeru nikada nije nastavio, ali je ostao upamćen u domaćoj kinematografiji po mnogim replikama koje se i dan danas prepričavaju.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas