· · Komentari: 0
EMOTIVNO

"Zbog jedne divne crne žene"...Najveći hit Kiće Slabinca posvećen je OVOJ dami(FOTO)

Muzičar je preminuo danas nakon više od dva meseca provedenih u komi

1605277806_kico.jpg
Foto: YouTube printscreen /Croatia Records

Krunoslav Kićo Slabinac, umro je u svojoj 76. godini, a njegov čuveni hit "Zbog jedne divne crne žene" i dalje je jedna od najomiljenijih numera na prostorima bivše Jugoslavije.

Pročitajte još: "Prošao sam infektivnu kliniku i intenzivnu negu" ...Zijah Sokolović izašao iz bolnice i ima samo jednu molbu

Pesma je nastala pre 45 godina, u jednom davnom intervju, koji je dao 1972. godine, otkrio je i kome je posvetio ovu pesmu.

-Pre svoga odlaska u SAD, razmišljao sam da napišem i posvetim pesmu crnokosim devojkama. Povod je bio moj zid u dvorištu zbog čega me svaki dan stanari grde. Naime, jedno jutro zid je osvanuo išaran ovom rečenicom: "Devojke baš ste lude što volite ovog Kiću koji misli da su samo plavojke zgodne žene! A mi crnke?" Ispod toga: potpisi dvadesetak verovatno crnokosih devojaka - rekao je tada slavni muzičar.

- Crnka je zaista postojala, ali da sam znao da koliko ću zbog toga propatiti i drugima naneti bola, ne bih ništa pisao... prestao bih da pevam - rekao je pevač, a onda i otkrio kojoj dami je bila namenjena numera:

- Zove se Mira i rodila se i živela u našoj zemlji sve do svoje 4. godine. Zatim je otišla u Sjedinjene Države. Posle toliko godina sada je došla ovamo i nakon mesec dana pojavio se mali intervju u jednom listu. Šta je tu svega nadrobljeno! Nisam verovao svojim očima. Žao mi je zbog nje. Jedna iskrena inspiracija i ljubav tako su povređene. Nije mi jasno zašto su se okomili na mene. Ja ni od koga nisam sakrivao Miru, vodio sam je svuda sa sobom, i na izlete, i na koncerte. Volimo se iako je pre bila udata, a to je zaista samo naša stvar. Zašto nisu mogli da budu kavaljeri prema jednoj ženi a ne da je bezobzirno napadnu kojekakvim izmišljotinama - zaključio je pevač tada u intervjuu. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.