Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Наш познати РЕТИТЕЉ преминуо у 58. години: Породица сумња да је узрок смрти инфаркт

Редитељ Јагош Марковић напустио нас је јуче у 58. години

1695452105_Foto-P.-Milosevic.jpg
Фото: П. Милошевић
Oglas

Јуче је у медијима одјекнула вест да је чувени редитељ Јагош Марковић преминуо у 58. години.

Како је његов близак пријатељ открио за Блиц, Јагош је преминуо у својој кући у Боки Которској, а породица сумња да је у питању инфаркт.

Од њега се на друштвеним мрежама опраштају бројни глумци, редитељи и пријатељи и сви су сагласни у једном: да нас је прерано напустио човек неприкосновеног талента. 

Увек је у медијима у центар стављао свој рад, а не приватан живот, па се тако мало тога зна о редитељевом животу ван сцене.

Познато је да је иза себе имао два брака, као и да је у други ушао са познатом глумицом, од које се развео после 11 година брака.

Пре ње је био у браку са позоришном критичарком, драматуршкињом и уредницом у Редакцији културе Радио Београда 2 Александром Гловацком.

Из њихове љубави родиле су се две ћерке, а једна од њих се такође бави уметношћу.

Костимографкиња Марија Марковић Милојев је попут оца цењена у овим круговима.

 

Његова прва супруга Александра се недавно огласила путем друштвене мреже Фејсбук и опростила се од Јагоша Марковића:

- Били смо једно другом и пас и човек. Све најбоље и све најгоре сам покупила од тебе. У девојкама нашим оставили смо најбоље. Срећна сам јер си отишао мирно, у сну - написала је она.

Подсетимо, Јагош Марковић рођен је у Подгорици 1966. године и важио је за једног од најистакнутијих позоришних редитеља наше земље, као и читавог региона.

Дипломирао је на Факултету драмских уметности у Београду (1987), у класи проф. Борјане Продановић и Светозара Рапајића. Диплому редитеља стекао је у 21. години живота, а почео је да режира са 12. година.

У Народном позоришту у Београду, чији је стални редитељ од 2008 године, режирао је најзначајније наслове светске и домаће класике : "Учене жене", "Хасанагиница", "Госпођа министарка", "Покондирена тиква", "Др", "Антигона", "Пепељуга" (Opera) и "Фигарова женидба" (Opera).

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas