Oglas
· · Komentari: 0

Naš poznati RETITELJ preminuo u 58. godini: Porodica sumnja da je uzrok smrti infarkt

Reditelj Jagoš Marković napustio nas je juče u 58. godini

1695452105_Foto-P.-Milosevic.jpg
Foto: P. Milošević
Oglas

Juče je u medijima odjeknula vest da je čuveni reditelj Jagoš Marković preminuo u 58. godini.

Kako je njegov blizak prijatelj otkrio za Blic, Jagoš je preminuo u svojoj kući u Boki Kotorskoj, a porodica sumnja da je u pitanju infarkt.

Od njega se na društvenim mrežama opraštaju brojni glumci, reditelji i prijatelji i svi su saglasni u jednom: da nas je prerano napustio čovek neprikosnovenog talenta. 

Uvek je u medijima u centar stavljao svoj rad, a ne privatan život, pa se tako malo toga zna o rediteljevom životu van scene.

Poznato je da je iza sebe imao dva braka, kao i da je u drugi ušao sa poznatom glumicom, od koje se razveo posle 11 godina braka.

Pre nje je bio u braku sa pozorišnom kritičarkom, dramaturškinjom i urednicom u Redakciji kulture Radio Beograda 2 Aleksandrom Glovackom.

Iz njihove ljubavi rodile su se dve ćerke, a jedna od njih se takođe bavi umetnošću.

Kostimografkinja Marija Marković Milojev je poput oca cenjena u ovim krugovima.

 

NJegova prva supruga Aleksandra se nedavno oglasila putem društvene mreže Fejsbuk i oprostila se od Jagoša Markovića:

- Bili smo jedno drugom i pas i čovek. Sve najbolje i sve najgore sam pokupila od tebe. U devojkama našim ostavili smo najbolje. Srećna sam jer si otišao mirno, u snu - napisala je ona.

Podsetimo, Jagoš Marković rođen je u Podgorici 1966. godine i važio je za jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje, kao i čitavog regiona.

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (1987), u klasi prof. Borjane Prodanović i Svetozara Rapajića. Diplomu reditelja stekao je u 21. godini života, a počeo je da režira sa 12. godina.

U Narodnom pozorištu u Beogradu, čiji je stalni reditelj od 2008 godine, režirao je najznačajnije naslove svetske i domaće klasike : "Učene žene", "Hasanaginica", "Gospođa ministarka", "Pokondirena tikva", "Dr", "Antigona", "Pepeljuga" (Opera) i "Figarova ženidba" (Opera).

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas