Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Пут је био тежак": Трансродна такмичарка ЗВЕЗДА ГРАНДА открила непознате детаље

Трансродна певачица из Марибора постала је регионална сензација после појављивања у певачком такмичењу "Звезде Гранда"

1668674418_alina-juhart.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/ТВ Пинк/Звезде Гранда
Oglas

 Алина Јухарт гостујући у емисији "Ми данас“ на телевизији К1, поделила је са гледаоцима  како се осећа сада када је због великог такмичења у центру медијске пажње целог региона. 

Прочитајте још: Кристијано Роналдо присетио се губитка бебе: Георгина и он суочили су се са бројним питањима

- Осећам се као да сад изнова све то преживљавам. Ја просто тако живим већ годинама, моје окружење је то прихватило и нама је све то потпуно нормално. Свакако је занимљиво и боље је да се то дешава сада када сам ја спремна, јер да се десило све ођедном то би било баш тешко – казала је Алина с осмехом на телевизији К1. 
Истакла је и да у њеном речнику не постоји реч „трансродна“.

- Не знам да ли је то ико приметио, али ја реч трансродна не користим. Нисам за те категорије и префиксе. Црна, словенска, српска, трансродна... Жена. Ја живим свој живот као жена и ја се тако осећам, не стављам се ни у једну категорију. Али, сасвим је јасно да људима то треба и лакше је тако да се схвати – казала је Алина данас у емисији „Ми данас“. - Сваког дана и сваке секунде сам жена и понекад заборавим да нисам рођена тако. У вези са операцијом и хормонима имам да кажем да сам ја неко ко воли да живи природно и прихватила сам своје тело и себе на начин да желим да живим оваква каква сам, без вештачких операција и без хормона. То је моја истина за сада. Не знам шта ће убудуће да се дешава, али ја увек пратим своје осећаје. Са тим сам у складу. Али, апсолутно подржавам сваку особу, без обзира на то да ли је трансродна или „нормална“, да уради шта год жели како би се осећала боље. Захваљујем се Богу и свемиру што сам таква каква јесам. И због тога сам срећна. 

Знала је да ће бити у центру пажње
  
- Ја сам ушла у такмичење знајући да се тако да се деси и била сам спремна. Мислим да би било лицемерно да очекујем да ће људи само да забораве све остало осим мог певања. Ако уђеш у тај бизнис, ако се појавиш у „Звездама Гранда“ које прате милиони људи из целог региона, то иде једно с другим. Неке ствари су у реду, неке нису, али много људи ми пише поруке подршке и најлепше ми је када ми напишу да им се моја енергија свиђа, да ширим љубав и да зрачим љубављу. То су ствари које ми много значе, па све остало што ми се не допада занемарим. Ја сам особа фокуса, увек имам фокус само на позитивно.

Није задовољна вокалним наступом

Једино чиме Алина није задовољна је њен вокални наступ.

- Мало је трема утицала на мој вокални наступ и тиме нисам баш задовољна. То је нешто што желим да поправим. Све чујем и нисам могла да се веселим. Све остало је у реду, мада нисам очекивала толики одијум. Али, ако сам једној особи помогла, то је за мене већ велика победа – казала је Алина данас на телевизији К1. 

Пут је био тежак

Мањи Грчић и Ивон Јафали Алина је казала како је изгледао њен пут да постане жена и да буде срећна у својој кожи.

- Тежак је пут, али не због других људи него због себе. Много веће је признање самом себи за све што урадиш: када први пут обучеш хаљину или сукњу, када ходаш улицом, направиш себи нокте, шминку... Све су то толике тешке промене да мораш ти прво да их прихватиш. Када кренеш тим путем, прихватиће те и околина. Ја сам најсрећнија жена јер имам око себе најдивније пријатеље, подршку породице, брата, снајке, нећакиње... Ја сам нормална особа, и у животу до дан-данас нисам доживела да ми неко каже нешто ружно. Ја ходам по свету и ширим љубав, а ако неко има проблем са тим, то је његов проблем – рекла је насмејана Алина у емисији „Ми данас“. 

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas