Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ексклузивно

СВЕТСКО А НАШЕ: Николина Баљак, за "Магазин", ИСКРЕНО о путу до победе за МИС ЕВРОПЕ

Николина Баљак постала је Мисс Европе и тиме је Србији донела огромну част.

1649402517_Untitled.png
Фото: Принтсцреен/Инстаграм/николина_баљак
Oglas

Николина је у разговору за "Магазин" открила како је изгледао њен пут до звезда, али и какав је њен став по питању естетске корекције.

1. Да Вам је неко, пре 5 година рекао да ћете бити мис Европе, шта бисте рекли на то?

- Одувек сам веровала у себе и сматрала да ништа није немогуће ако се довољно трудиш, јер је једино тако могуће остварити циљеве. Ово је заиста круна моје каријере за све године вредног труда.-

2. Како изгледају припреме за једно такво такмичење?

-Сматрам да свакодневно треба радити на себи, градити самопоуздање, читати поучне књиге. Сматрам да је најбитнија енергија и начин на који износите своју лепоту. Припреме јесу биле напорне и екипа из организације нас је пратила и надгледала стално, зато што Мисс не бирају само на финалној вечери. Избор заправо траје много дуже и бирају девојку која се лепо понаша, има лепе манире, која је љубазна са свима, ради на себи, има самопуздање. Лепота јесте битна, али Мисс мора да буде узор младим девојкама како треба да се понашају, а то сам схватила јако озбиљно и то ме подстиче да радим на себи сваким даном све више.-

3. Када нисте затрпани обевезама, како волите да проводите слободно време?

-Моделинг је посао који, пре свега, захтева велику физичку и психичку спремност и потпуну посвећеност, али у слободно време волим да кувам, цртам, плешем… Волим да прочитам добру књигу. Такође, волим да учим језике, причам четири језика, а имам жељу да научим јапански. Не можете потрошити креативност. Што више је користите, више је имате. (То је једна лепа мотивациона порука Маје Анђело) Такође, имам велику љубав према моди, што је и логично с обзиром на то да се бавим моделингом и ту имам испланиран корак даље, односно једно велико изненађење које сам припремила, али ме је избор мало успорио у реализацији. Врло брзо ће мој други пословни пројекат угледати светлост дана и надам се да ће у Србији моја колекција хаљина Беау Цоутуре бити лепо прихваћена.-

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

4. Дуго радите у иностранству, који специјалитет или други део српске културе показујете странцима? Како они реагују на то?

- Често причам о Србији, тако да сад не бих могла да издвојим једну или пар ствари. Али оно сто ме странци питају када чују да сам из Србије су најчешће наши спортисти, посебно Новак Ђоковић, што ме чини посебно поносном јер смо препознатљиви по спорту, по здравом начину живота.-

5. Са којим предрасудама се најчешће сусрећете као млада и успешна жена?

-Превазилажење предрасуда је кључ напредовања. Не обраћам пажњу на предрасуде, искрено. Добијам много комплимената и похвала, и због тога сам веома срећна и захвална, а на лоше ствари никада нисам обраћала пажњу.-

6. Да ли се по некада осећате несигурно у свом послу?

Самопоуздање је број један за успех у овом послу али сматрам да је сасвим нормално да постоји несигурност само на почетку каријере.

7. Који је ваш став по питању естетске корекције?

Живимо у модерном добу и немам против тога ништа. Ако некоме нешто утиче на самопоуздање, свакако да сам за естетску хирургију. Ко жели, нека ради, али не волим када се лични опис мења до непрепознатљивости. Све мора да има дозу умерености. Ја нисам имала ниједну пластичну операцију, захваљујући доброј генетици.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Како ПОВРАТИТИ самопоштовање и зашто је то важно: Поштовање СЕБЕ је први корак

8. Које су ваше тајне лепог излега? Открите нам 5 трикова које свака девојка треба да практикује?

Трикови које бих волела да поделим са девојкама су да негују правилно кожу. Јако сам посвећена својој кожи, и мислим да ми лепа кожа улива много самопоуздања. Такође је битан тренинг, много воде, добар сан. Али, оно што је најбитније за лепоту јесте искрен осмех ! Ипак лепота долази изнутра, па је јако битно радити на себи, на својој срећи, бити окружен квалитетним људима, проводити квалитетно време, учити нове ствари, посветити се хобијима.


9. Као неко ко је успешан у послу који воли, коју поруке имате за девојке?

Уколико се стварно желите бавити манекенством немојте одустати од својих снова већ дајте све од себе и колико год то звучи као клише, крећите се одлучно у правцу својих снова.

Живите живот који сте замислили.

10. Да ли је била јака конкуренција и да ли сте се очекивали да ћете ви победити?

Конкуренција је била веома јака. Морам да кажем да је заиста свака девојка која је била на избору лепа на свој начин. За мене лепота једна жене не представља само физички изглед већ и манире, став и понашање. Схватила сам то као могућност остварења својих снова и заиста сам веровала да могу да однесем победу.

11. Како планирате да искористите популарности?

Настављам да радим пуном паром са још више мотивације као Мисс Еуропе. Вец годину дана имам своју модну агенцију, Беау Моделс коју сам основала са својом пријатељицом Дајаном, ускоро започињемо и наш модни бренд.

Ова 26-годишња лепотица пореклом из Новог Сада понела је титулу победнице на такмичењу за Мисс Европе, које је одржано почетком марта 2022. године у Либану. Прва пратиља је Мис Шпаније Маја Де Лос Десамбарадос Литран Естеве, друга пратиља Мис Македоније Мија Стерјовска, трећа пратиља Мисс Русије Алевтина Бубнова.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas