· · Komentari: 0
ekskluzivno

SVETSKO A NAŠE: Nikolina Baljak, za "Magazin", ISKRENO o putu do pobede za MIS EVROPE

Nikolina Baljak postala je Miss Evrope i time je Srbiji donela ogromnu čast.

1649402517_Untitled.png
Foto: Printscreen/Instagram/nikolina_baljak

Nikolina je u razgovoru za "Magazin" otkrila kako je izgledao njen put do zvezda, ali i kakav je njen stav po pitanju estetske korekcije.

1. Da Vam je neko, pre 5 godina rekao da ćete biti mis Evrope, šta biste rekli na to?

- Oduvek sam verovala u sebe i smatrala da ništa nije nemoguće ako se dovoljno trudiš, jer je jedino tako moguće ostvariti ciljeve. Ovo je zaista kruna moje karijere za sve godine vrednog truda.-

2. Kako izgledaju pripreme za jedno takvo takmičenje?

-Smatram da svakodnevno treba raditi na sebi, graditi samopouzdanje, čitati poučne knjige. Smatram da je najbitnija energija i način na koji iznosite svoju lepotu. Pripreme jesu bile naporne i ekipa iz organizacije nas je pratila i nadgledala stalno, zato što Miss ne biraju samo na finalnoj večeri. Izbor zapravo traje mnogo duže i biraju devojku koja se lepo ponaša, ima lepe manire, koja je ljubazna sa svima, radi na sebi, ima samopuzdanje. Lepota jeste bitna, ali Miss mora da bude uzor mladim devojkama kako treba da se ponašaju, a to sam shvatila jako ozbiljno i to me podstiče da radim na sebi svakim danom sve više.-

3. Kada niste zatrpani obevezama, kako volite da provodite slobodno vreme?

-Modeling je posao koji, pre svega, zahteva veliku fizičku i psihičku spremnost i potpunu posvećenost, ali u slobodno vreme volim da kuvam, crtam, plešem… Volim da pročitam dobru knjigu. Takođe, volim da učim jezike, pričam četiri jezika, a imam želju da naučim japanski. Ne možete potrošiti kreativnost. Što više je koristite, više je imate. (To je jedna lepa motivaciona poruka Maje Anđelo) Takođe, imam veliku ljubav prema modi, što je i logično s obzirom na to da se bavim modelingom i tu imam isplaniran korak dalje, odnosno jedno veliko iznenađenje koje sam pripremila, ali me je izbor malo usporio u realizaciji. Vrlo brzo će moj drugi poslovni projekat ugledati svetlost dana i nadam se da će u Srbiji moja kolekcija haljina Beau Couture biti lepo prihvaćena.-

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji

4. Dugo radite u inostranstvu, koji specijalitet ili drugi deo srpske kulture pokazujete strancima? Kako oni reaguju na to?

- Često pričam o Srbiji, tako da sad ne bih mogla da izdvojim jednu ili par stvari. Ali ono sto me stranci pitaju kada čuju da sam iz Srbije su najčešće naši sportisti, posebno Novak Đoković, što me čini posebno ponosnom jer smo prepoznatljivi po sportu, po zdravom načinu života.-

5. Sa kojim predrasudama se najčešće susrećete kao mlada i uspešna žena?

-Prevazilaženje predrasuda je ključ napredovanja. Ne obraćam pažnju na predrasude, iskreno. Dobijam mnogo komplimenata i pohvala, i zbog toga sam veoma srećna i zahvalna, a na loše stvari nikada nisam obraćala pažnju.-

6. Da li se po nekada osećate nesigurno u svom poslu?

Samopouzdanje je broj jedan za uspeh u ovom poslu ali smatram da je sasvim normalno da postoji nesigurnost samo na početku karijere.

7. Koji je vaš stav po pitanju estetske korekcije?

Živimo u modernom dobu i nemam protiv toga ništa. Ako nekome nešto utiče na samopouzdanje, svakako da sam za estetsku hirurgiju. Ko želi, neka radi, ali ne volim kada se lični opis menja do neprepoznatljivosti. Sve mora da ima dozu umerenosti. Ja nisam imala nijednu plastičnu operaciju, zahvaljujući dobroj genetici.

PROČITAJTE JOŠ: Kako POVRATITI samopoštovanje i zašto je to važno: Poštovanje SEBE je prvi korak

8. Koje su vaše tajne lepog izlega? Otkrite nam 5 trikova koje svaka devojka treba da praktikuje?

Trikovi koje bih volela da podelim sa devojkama su da neguju pravilno kožu. Jako sam posvećena svojoj koži, i mislim da mi lepa koža uliva mnogo samopouzdanja. Takođe je bitan trening, mnogo vode, dobar san. Ali, ono što je najbitnije za lepotu jeste iskren osmeh ! Ipak lepota dolazi iznutra, pa je jako bitno raditi na sebi, na svojoj sreći, biti okružen kvalitetnim ljudima, provoditi kvalitetno vreme, učiti nove stvari, posvetiti se hobijima.


9. Kao neko ko je uspešan u poslu koji voli, koju poruke imate za devojke?

Ukoliko se stvarno želite baviti manekenstvom nemojte odustati od svojih snova već dajte sve od sebe i koliko god to zvuči kao kliše, krećite se odlučno u pravcu svojih snova.

Živite život koji ste zamislili.

10. Da li je bila jaka konkurencija i da li ste se očekivali da ćete vi pobediti?

Konkurencija je bila veoma jaka. Moram da kažem da je zaista svaka devojka koja je bila na izboru lepa na svoj način. Za mene lepota jedna žene ne predstavlja samo fizički izgled već i manire, stav i ponašanje. Shvatila sam to kao mogućnost ostvarenja svojih snova i zaista sam verovala da mogu da odnesem pobedu.

11. Kako planirate da iskoristite popularnosti?

Nastavljam da radim punom parom sa još više motivacije kao Miss Europe. Vec godinu dana imam svoju modnu agenciju, Beau Models koju sam osnovala sa svojom prijateljicom Dajanom, uskoro započinjemo i naš modni brend.

Ova 26-godišnja lepotica poreklom iz Novog Sada ponela je titulu pobednice na takmičenju za Miss Evrope, koje je održano početkom marta 2022. godine u Libanu. Prva pratilja je Mis Španije Maja De Los Desambarados Litran Esteve, druga pratilja Mis Makedonije Mija Sterjovska, treća pratilja Miss Rusije Alevtina Bubnova.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUK

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.