Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

У љубави ПРОКЛЕТА, а пред камером – ФАТАЛНА: Живот лепотице коју сте обожавали деведесетих обележиле су многе туге

Док је на послу малтене и данас у 54. години суперуспешна, на приватном плану чувена манекенка имала је много тешких тренутака

1691750043_Helena-Kristiasnon.jpg
Пхото: Инстаграм принтсцреен/ хеленацхристенсен
Oglas

Данска манекенка Хелена Кристенсен, један од водећих светских супермодела деведесетих година прошлог века, виђена је јуче после дужег времена.

Она је сада учествовала на ревији једног бренда на Недељи моде у Копенхагену, на којој је представљена колекција за пролеће и лето.

Славна манекенка појавила се у гламурозној светлоплавој хаљини на једно раме, моделу миди дужине, који је понела с необичним и затвореним папучама исте нијансе.

Уз минимум шминке, Хелена Кристенсен изгледала је божанствено, а она је пример изузетне лепоте најаутентичнијих модела из деведесетих.

Невероватна каријера Хелене Кристенсен

Хелена се прославила у свету моде још 1986. године, када је као 18-годишњакиња постала Мис Данске, и представљала своју државу на такмичењу за Мис Универзума. Наредне године је учествовала на конкурсу Лоок оф тхе Yеар, где се пласирала у финале, а то јој је отворило многа врата, па је ускоро напустила Копенхаген и преселила се у Париз како би започела манекенску каријеру.

За то јој није требало много времена – почетком деведесетих година шетала је на ревијама водећих светских модних кућа, а појавила се у споту Криса Ајзака за песму Wицкед Гаме. Била је заштитно лице неких од највећих козметичких и модних брендова, а фотографисали су је најпрестижнији аутори тог доба, за насловнице највећих магазина.

Њени успеси били су такви да је Хелена постала чланица тзв. "Величанствене седморке" моделинга деведесетих, коју су чиниле још Клаудија Шифер, Линда Еванђелиста, Кристи Тарлингтон, Синди Крафорд, Наоми Кембел и Ел Мекфирсон.

Хелена Кристенсен била је једна од оригиналних "анђела" куће Вицториа'с Сецрет, уз Тајру Бенкс, Карен Мулдер, Стефани Сејмур и Данијелу Дештову.

Заточена усред океана

Моделинг јој је донео много тога лепог, али и једну опасну ситуацију коју ће памтити до краја живота. Наиме, док је снимала једну насловницу магазина Вогуе с фотографом Фабрициом Феријем, нашла се усред океана на броју који није имао куд.

– Покварио нам се брод, а копно није било ни на видику, док су залихе воде и хране биле све мање. Док смо чекали помоћ, Фери је пожелео да се освежи у океану и, баш кад је хтео да скочи, с доње палубе је дотрчао капетан, панично машући рукама и вичући му да стане – присетила се Хелена једном приликом у разговору за Даилy Маил.

– Да је тада скочио, вероватно никад не би изронио. Наиме, капетан нам је рекао да смо у том подручју били окружени ајкулама, којима је баш тада било време парења и храњења – открила је она.

На океану су били "заточени" неколико дана, а спасени су када су готово остали без хране и воде.

Приватни живот Хелене Кристенсен

Данска манекенка имала је три велике љубави у животу, али је и сама једном признала која је за њу била највећа. Прва и посебна љубав Хелене Кристенсен био је Мајкл Хачинс, фронтмен аустралијског рок бенда ИНXС, с којим је живела на релацији Данска-Француска.

– Била је то потпуна психичка и физичка хемија – рекла је манекенка у документарцу о његовом животу названом "Мyстифy: Мицхаел Хутцхенце" и описала Мајкла као мушкарца који је за њу био "савршен партнер, забаван, сладак и емотиван".
Међутим, у једном тренутку Хачинс се променио. Након што је 1992. године током сукоба с таксистом пао и ударио главом о ивичњак, постао је агресиван и изгубио чуло мириса. Како Хелена верује, ударац у главу је пробудио његову мрачну страну, коју раније није познавала.

– Кад смо стигли у болницу, освестио се и постао агресиван. Покушавали су да га задрже, а он је гурао медицинске особље од себе – рекла је манекенка.

Хелена је преузела на себе бригу о свом дечку, а он је одбијао и њену љубав и пажњу и на крају је одбацио и њу. Бацао је тањире хране које му је доносила, патио јер једног дана неће моћи да осети мирис њиховог детета, ако га добију.

– Нешто се променило у потпуности. Била сам тако збуњена, тако тужна, али ја више нисам могла да наставим с њим – признала је Хелена.

Након раскида, Хачинс је био с више познатих лепотица, а две годние касније је одузео себи живот вешањем.

Хелена је после ове љубави пет година провела с с америчким глумцем Нормалном Ридусом, с којим је 1999. добила сина Мингуса. Њихов наследник решио је да пође мајчиним стопама, па је данас успешан модел, а љубав његових родитеља потрајала је само до 2003. године.

Колико је познато, поред њих двојице Хелена је имала само још једну велику љубав – певача групе Интерпол Пола Бенкса, с којим се виђала од 2011. до 2015. године.

Већ дуго славна манекенка није виђена с неким мушкарцем, нити се прича много о њеном приватном животу.

Она се труди да остане испод радара, тек повремено се враћа на писту, а живи на релацији Копенхаген-Њујорк, док је неко време била становница Монака. Како је истакла једном приликом, и даље вози "једини тип аутомобила који је имала у животу" – приступачни и једноставни Моррис Минор.

Њен син неодољиво подсећа на мајку.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas