Oglas
· · Komentari: 0

U ljubavi PROKLETA, a pred kamerom – FATALNA: Život lepotice koju ste obožavali devedesetih obeležile su mnoge tuge

Dok je na poslu maltene i danas u 54. godini superuspešna, na privatnom planu čuvena manekenka imala je mnogo teških trenutaka

1691750043_Helena-Kristiasnon.jpg
Photo: Instagram printscreen/ helenachristensen
Oglas

Danska manekenka Helena Kristensen, jedan od vodećih svetskih supermodela devedesetih godina prošlog veka, viđena je juče posle dužeg vremena.

Ona je sada učestvovala na reviji jednog brenda na Nedelji mode u Kopenhagenu, na kojoj je predstavljena kolekcija za proleće i leto.

Slavna manekenka pojavila se u glamuroznoj svetloplavoj haljini na jedno rame, modelu midi dužine, koji je ponela s neobičnim i zatvorenim papučama iste nijanse.

Uz minimum šminke, Helena Kristensen izgledala je božanstveno, a ona je primer izuzetne lepote najautentičnijih modela iz devedesetih.

Neverovatna karijera Helene Kristensen

Helena se proslavila u svetu mode još 1986. godine, kada je kao 18-godišnjakinja postala Mis Danske, i predstavljala svoju državu na takmičenju za Mis Univerzuma. Naredne godine je učestvovala na konkursu Look of the Year, gde se plasirala u finale, a to joj je otvorilo mnoga vrata, pa je uskoro napustila Kopenhagen i preselila se u Pariz kako bi započela manekensku karijeru.

Za to joj nije trebalo mnogo vremena – početkom devedesetih godina šetala je na revijama vodećih svetskih modnih kuća, a pojavila se u spotu Krisa Ajzaka za pesmu Wicked Game. Bila je zaštitno lice nekih od najvećih kozmetičkih i modnih brendova, a fotografisali su je najprestižniji autori tog doba, za naslovnice najvećih magazina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helena (@helenachristensen)

Njeni uspesi bili su takvi da je Helena postala članica tzv. "Veličanstvene sedmorke" modelinga devedesetih, koju su činile još Klaudija Šifer, Linda Evanđelista, Kristi Tarlington, Sindi Kraford, Naomi Kembel i El Mekfirson.

Helena Kristensen bila je jedna od originalnih "anđela" kuće Victoria's Secret, uz Tajru Benks, Karen Mulder, Stefani Sejmur i Danijelu Deštovu.

Zatočena usred okeana

Modeling joj je doneo mnogo toga lepog, ali i jednu opasnu situaciju koju će pamtiti do kraja života. Naime, dok je snimala jednu naslovnicu magazina Vogue s fotografom Fabriciom Ferijem, našla se usred okeana na broju koji nije imao kud.

– Pokvario nam se brod, a kopno nije bilo ni na vidiku, dok su zalihe vode i hrane bile sve manje. Dok smo čekali pomoć, Feri je poželeo da se osveži u okeanu i, baš kad je hteo da skoči, s donje palube je dotrčao kapetan, panično mašući rukama i vičući mu da stane – prisetila se Helena jednom prilikom u razgovoru za Daily Mail.

– Da je tada skočio, verovatno nikad ne bi izronio. Naime, kapetan nam je rekao da smo u tom području bili okruženi ajkulama, kojima je baš tada bilo vreme parenja i hranjenja – otkrila je ona.

Na okeanu su bili "zatočeni" nekoliko dana, a spaseni su kada su gotovo ostali bez hrane i vode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helena (@helenachristensen)

Privatni život Helene Kristensen

Danska manekenka imala je tri velike ljubavi u životu, ali je i sama jednom priznala koja je za nju bila najveća. Prva i posebna ljubav Helene Kristensen bio je Majkl Hačins, frontmen australijskog rok benda INXS, s kojim je živela na relaciji Danska-Francuska.

– Bila je to potpuna psihička i fizička hemija – rekla je manekenka u dokumentarcu o njegovom životu nazvanom "Mystify: Michael Hutchence" i opisala Majkla kao muškarca koji je za nju bio "savršen partner, zabavan, sladak i emotivan".
Međutim, u jednom trenutku Hačins se promenio. Nakon što je 1992. godine tokom sukoba s taksistom pao i udario glavom o ivičnjak, postao je agresivan i izgubio čulo mirisa. Kako Helena veruje, udarac u glavu je probudio njegovu mračnu stranu, koju ranije nije poznavala.

– Kad smo stigli u bolnicu, osvestio se i postao agresivan. Pokušavali su da ga zadrže, a on je gurao medicinske osoblje od sebe – rekla je manekenka.

Helena je preuzela na sebe brigu o svom dečku, a on je odbijao i njenu ljubav i pažnju i na kraju je odbacio i nju. Bacao je tanjire hrane koje mu je donosila, patio jer jednog dana neće moći da oseti miris njihovog deteta, ako ga dobiju.

– Nešto se promenilo u potpunosti. Bila sam tako zbunjena, tako tužna, ali ja više nisam mogla da nastavim s njim – priznala je Helena.

Nakon raskida, Hačins je bio s više poznatih lepotica, a dve godnie kasnije je oduzeo sebi život vešanjem.

Helena je posle ove ljubavi pet godina provela s s američkim glumcem Normalnom Ridusom, s kojim je 1999. dobila sina Mingusa. Njihov naslednik rešio je da pođe majčinim stopama, pa je danas uspešan model, a ljubav njegovih roditelja potrajala je samo do 2003. godine.

Koliko je poznato, pored njih dvojice Helena je imala samo još jednu veliku ljubav – pevača grupe Interpol Pola Benksa, s kojim se viđala od 2011. do 2015. godine.

Već dugo slavna manekenka nije viđena s nekim muškarcem, niti se priča mnogo o njenom privatnom životu.

Ona se trudi da ostane ispod radara, tek povremeno se vraća na pistu, a živi na relaciji Kopenhagen-Njujork, dok je neko vreme bila stanovnica Monaka. Kako je istakla jednom prilikom, i dalje vozi "jedini tip automobila koji je imala u životu" – pristupačni i jednostavni Morris Minor.

Njen sin neodoljivo podseća na majku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helena (@helenachristensen)

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas