Mekana kao pena: Uskršnja, jednostavna pogača sa osvećenom vodicom- prirpema prikazana u detalje...
Svečana pogača za Uskršnju trpezu
Svečana pogača za Uskršnju trpezu
Uskršnji hleb je italijanska i grčka tradicija.
Iako se za Božić kaže da je to vreme darivanja, ni Uskrs kao najveći hrišćanski praznik ne odudara mnogo od takvog epiteta.
Uskršnja pogača i ofarbana jaja su obavezna dekoracija na trpezi. Metode izrade usrkšnjih jaja su vrlo različite, a krajnji rezultati zadivljujući. Isto važi i za uskršnju pogaču.
Pored tradicionalnih načina za pripremu i bojenje jaja, mi vam donosimo i recepte naših blogerka
Jaja su jedan od simbola proleća jer s Uskrsom dolazi toplije vreme i buđenje prirode iz zimskog sna.
Uskršnja trpeza biće još lepša uz ovu ukusnu pogaču, a možete je pripremati i kada nije vreme praznika i ukusnim doručkom iznenaditi ukućane.