· · Коментари: 0
ЖЕНЕ

Да ли сте знали? Ово су три женска највећа комплекса

Жене су дефинитивно најгори самокритичари, нарочито када је физички изглед у питању

1604693089_beautiful-2150881_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Никада нису задовољне својом фигуром, а највеће незадовољство углавном долази пред лето, када требају да се скину у купаћи костим.

Прочитајте још: ИСТРАЖИВАЊЕ: Једите ЦИТРУСЕ и бацићете НАОЧАРЕ!

Свакодневно критиковање свог изгледа, никако не иде у прилог, а уместо да прихвате своје несавршености, обично долази до контра ефекта. Ево која су три женска највећа комплекса и савети уз помоћу којих ћете се ослободити истих:

 

Предебела сам

Фото: пиxабаy

Модне трендове диктирају модели са модних писта, углавном витке младе девојке чија су тела "испеглана" до немогућих пропорција и "усавршена" у фотошопу. Женски атрибути тако одлазе у други план. Многе жене сматрају да би требало да изгубе који килограм и осећају се предебело, посебно пред лето, кад их уз то бомбардују огромни плакати с манекенкама савршених пропорција.

У стварности, већина жена од 30 и кусур година не изгледа тако, већ женственије, с више облина, па понекад и покојим килограмом вишка, посебно у подручју стомака, гузе и бокова. Ређе су оне које могу да једу шта год и када то желе, а да им се то не примећује.

Прочитајте још: ОСАМ СИМПТОМА болести које никада НЕ СМЕТЕ ИГНОРИСАТИ

Тело се с годинама развија и ретко ко може да остане на нивоу тинејџерке. Зато је "умишљена" дебљина један од најбесмисленијих комплекса узрокованих медијским обманама и искривљеном перцепцијом стварности. То ће вам потврдити и мушкарци – већина њих више воли облине него штапиће. Према томе – волите своје тело и не замарајте се килограмом вишка!

Тело ми је превише млитаво и имам тоне целулита

Фото: Пиxабаy

Волеле бисте да имате, на пример, гузу као Џенифер Лопез или као ваша инструкторка пилатеса? Савршено затегнуто тело и још без трунке целулита заиста годи оку јер делује чврсто и здраво, али мали број жена може њиме да се похвали.

Целулит је резултат гена, неправилне исхране и премало кретања, којег је у данашњем, претежно седалачком начину живота, ретко која девојка или жена поштеђена. Наравно, свакако настојте да се бавите неким спортом, који ће да учврсти тело и обликује мишиће, и храните се што здравије, али ако и упркос томе нисте задовољни својим телом и осећате комплексе – присетите се чињенице да вама то није главно занимање.

Савршено тело могу да имају само спортисткиње које тренирају и по неколико сати дневно, модели чије несавршености су обрађене у фотошопу или познате особе које имају довољно живаца да се редовно баве искључиво здравом исхраном, вежбањем уз подршку тренера, као и да претрпе преображај пре изласка пред камере уз помоћ чете стилиста и шминкера.

Прочитајте још: СУОЧИТЕ СЕ са истином! Сауна ТОПИ КИЛОГРАМЕ, али не баш и као теретана!

Тен ми је катастрофа

Преотворене поре, превише мрљица, превише младежа, бубуљице разних боја и облика... Све то пред нашим очима у огледалу делује двоструко веће и видљиво као под микроскопом. Срећом, постоје козметичка средства која могу да нам помогну у прикривању нежељених детаља, али кад-тад, посебно у летњим месецима, у време плажа и купања, кожа долази до изражаја у природном облику.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.