Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРАГЕДИЈА

Дечак (5), који је једини преживео пад жићаре, се ПРОБУДИО из КОМЕ: Његове прве речи РАПЛАКАЛЕ БОЛНИЦУ (ВИДЕО/ФОТО)

Петогодишњи дечак који је једини преживео пад кабине жичаре на северу Италије, пробудио се и ускоро би требало да буде отпуштен са интензивне неге, саопштила је болница у Торину.

1622529344_tragedija-u-Italiji.png
Фото: Принтсцреен/ Фацебоок/ Yоутубе/ИЛТВ Исраел Неwс
Oglas

Дечак је у тешком стању од несреће у којој је у паду кабине жичаре погинуло 14 путника.

Ејтан Биран чудом је остао жив након трагедије у којој су његов отац и мајка, као и млађи брат и прадеда и прабака погинули.

Храбри дечак се целе недеље налази  на јединици интензивне неге, али већ сада дише без помоћи апарата, иако отежано говори.

Где су ми мама и тата

Када се пробудио у дечјој болници Ређине Маргерита, поред њега је била његова тетка Аја (41). Прво је рекао да га боли грло, а онда ју је упитао где се налази и зашто је она поред њега.

Није познато да ли му је већ откривено да његове мајке Тал (26) и његовог оца Амита (30), као ни двогодишњег брата Тома, прадеде Ицака Коенаа (81) и прабаке Барбаре Конински (71) више нема.

- Понекад Ејтан пита за своје родитеље, а његова тетка је све време са њим - казао је шеф болнице.

Маленом дечаку многи остављају поклоне, а три породице понудиле су се да га удоме након трагедије.

Три особе у притвору

Несрећа након попуштања мера
Несрећа се догодила одмах након што је Италија попустила мере ограничења везане уз пандемију коронавируса и отворила своја врата туристима. 

Три особе су притворене у затвору у Вербанији, укључујући шефа жичаре Луиђија Неринија (56) и његове колеге Габриела Тадинија и Енрика Перочиоа, а осумњичени су да су криви за пад кабине жичаре Стреса-Мотароне у италијанској регији Пијемонт, односно да су намерно оставили "виљушку" која служи за механичко деактивирање сигурносне кочнице кабине.

"За све сам ја крив"

Ако се докаже да су криви прети им казна затвора од 30 година.

- За све сам ја крив - казао је у четвртак Тадини и објаснио да је оставио виљушку како би избегао кашњење жичаре. Истражитељи, пак, тврде како су деактивацију кочница одобрили његове искусније колеге Нерини и Перочио.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas