Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Изграђена је највећа светска Исусова статуа (ВИДЕО)

Изградња огромне статуе започета је у јулу 2019. године, а у грудима ће бити смештена платформа за гледање са стакленим прозорима до које се долази лифтовима.

1618138955_lisbon-1953199_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Структура нове џиновске статуе Исуса Христа довршена је у јужном Бразилу - коначни дизајн требало би да се уздигне чак и више од иконичке статуе Христа Искупитеља. Глава и раширене руке додате су статуи ове недеље, која се гради од 2019. године у граду Енкантадо, у држави Рио Гранде до Сул. Стајаће још више од већ светски познате статуе Христа Откупитеља у Рио де Жанеиру, која је саграђена пре 90 година и која ће бити обновљена крајем године. Завршетак споменика заказан је за крај ове године.

Прочитајте још: Да ли сте чули за ЛАЗАРЕВ СИНДРОМ? Чудни случајеви живота после смрти

- То је дан за прославу, за преданост - рекао је Гилсон Конзати, локални одборник и син Адроалда Конзатија, политичара који је замислио ту идеју. Старији Конзати, који је био градоначелник града, умро је у марту од компликација ковида. Кип, који ће добити име Христос Заштитник, биће висок 43 метра, укључујући и његово постоље, што ће га учинити једним од највиших статуа Христа са раширеним рукама.

36 метара ће бити размак између руку, а имаће унутрашњи лифт и осматрачницу при врху.

За поређење, Христос Искупитељ има 38 метара висине, укључујући и пиједестал, и протеже се 28 метара од руке до руке. Енкантадо, град од 22.000 становника, лежи 145 километара северозападно од главног града државе, Порто Алегре. Циљ овог пројекта је потстаћи веру и туризам у том подручју, кажу његови промотери.

Прочитајте још: До Новог Београда се стизало тролом, ту се снимао филм "Љубав и мода", а ДЕЦА СА ПЕСКА су ловила белоушке

Тим вајара, отац и син, Генесио и Маркус Моура, надгледају рад. Буџет пројекта је 35 милиона динара (2 милиона реала или 256.000 фунти).

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas