Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Izgrađena je najveća svetska Isusova statua (VIDEO)

Izgradnja ogromne statue započeta je u julu 2019. godine, a u grudima će biti smeštena platforma za gledanje sa staklenim prozorima do koje se dolazi liftovima.

1618138955_lisbon-1953199_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Struktura nove džinovske statue Isusa Hrista dovršena je u južnom Brazilu - konačni dizajn trebalo bi da se uzdigne čak i više od ikoničke statue Hrista Iskupitelja. Glava i raširene ruke dodate su statui ove nedelje, koja se gradi od 2019. godine u gradu Enkantado, u državi Rio Grande do Sul. Stajaće još više od već svetski poznate statue Hrista Otkupitelja u Rio de Žaneiru, koja je sagrađena pre 90 godina i koja će biti obnovljena krajem godine. Završetak spomenika zakazan je za kraj ove godine.

Pročitajte još: Da li ste čuli za LAZAREV SINDROM? Čudni slučajevi života posle smrti

- To je dan za proslavu, za predanost - rekao je Gilson Konzati, lokalni odbornik i sin Adroalda Konzatija, političara koji je zamislio tu ideju. Stariji Konzati, koji je bio gradonačelnik grada, umro je u martu od komplikacija kovida. Kip, koji će dobiti ime Hristos Zaštitnik, biće visok 43 metra, uključujući i njegovo postolje, što će ga učiniti jednim od najviših statua Hrista sa raširenim rukama.

36 metara će biti razmak između ruku, a imaće unutrašnji lift i osmatračnicu pri vrhu.

Za poređenje, Hristos Iskupitelj ima 38 metara visine, uključujući i pijedestal, i proteže se 28 metara od ruke do ruke. Enkantado, grad od 22.000 stanovnika, leži 145 kilometara severozapadno od glavnog grada države, Porto Alegre. Cilj ovog projekta je potstaći veru i turizam u tom području, kažu njegovi promoteri.

Pročitajte još: Do Novog Beograda se stizalo trolom, tu se snimao film "LJubav i moda", a DECA SA PESKA su lovila belouške

Tim vajara, otac i sin, Genesio i Markus Moura, nadgledaju rad. Budžet projekta je 35 miliona dinara (2 miliona reala ili 256.000 funti).

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas