Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

КАКАО мора бити на вашој листи приоритета! Ево зашто морате ПОПИТИ ШОЉИЦУ овог напитка сваког дана

Какао има велику количину шећера у себи, па су две шољице дневно довољне да се уз његову помоћ излечите, а да истовремено не добијете вишак калорија

1598512576_kakao.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Уместо кафе, јутро можете започети шољицом какао напитка или је чак попити пре спавања. У овој шољици здавље налазе се многобројне благодети за наш организам.

Доносимо вам само неке од здравствених проблема које решава редовно конзумирање какао напитка сваког дана.

Јача памћење

Прочитајте још: Истраживање дало застрашујуће резултате: Рађено на ПОЛА МИЛИОНА тинејџера, издвојено 8 ФАКТОРА

Поправља расположење
Поред предности за физичко здравље, топли какао напитак савршено делује и на нашу психу па ако се увече осећате растрзано од целодневног стреса и треба вам мала помоћ да се опустите и боље заспите, попијте шалицу топлог какао напитка.

Какао садржи пуно вредних флавоноида који директно утичу на бољу функцију мозга и тако поправља памћење и спречава појаву деменције у старости.

Лечи срце и крвне судове

Прочитајте још: МЕД бољи у лечењу ПРЕХЛАДЕ И КАШЉА од безрецептних лекова

Какао савршено стабилизује крвни притисак, јача крвне судове и тако утиче на смањење ризике појаве кардиоваскуларних болести.

Помаже код опоравка мишића

Прочитајте још: МЕД бољи у лечењу ПРЕХЛАДЕ И КАШЉА од безрецептних лекова

Више пута је доказано колико је какао важан код опоравка мишића, па се топло препоручује након тренинга попити шољицу вруће чоколаде или какао напитка, јер су пуни протеина важних за регенерацију мишића и здравих угљених хидрата који ће брзо надоместити изгубљену енергију. У комбинацији са млеком опскрбиће организам са изгубљеним електролитима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas