· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Избаците макар један из СВАКОДНЕВНЕ конзумација: Пет напитака који прете нашем ЗДРАВЉУ

Конзумирање одређених напитака у директној је вези са повећаним ризиком од срчаног удара

1618439144_Depositphotos_210559304_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Срчани удар настаје услед блокирања протока крви у срце, а узрок те блокаде првенствено је накупљање масних наслага, које укључују штетни холестерол. Томоже довести до сужења артерија, што последично онеомогућава проток крви.

Прочитајте још: Педијатар Миловановић: Стомачни вирус је најопаснији код предшколаца, а бебе одмах водите у болницу

Ових пет напитака требали бисте избегавати ако желите да очувате своје срце и заштитите га и ако желите да смањите ризик од срчаног удара.

Алкохол

Прекомерно испијање алкохолних пића може довести до многих здравствених проблема, а један од њих су и болести срца. Жене које редовно пију алкохол имају много већи ризик од развоја срчаних болести од мушкараца који редовно пију. Умерено испијање алкохола је у реду, али прекомерна конзумација алкохола може узроковати проблем.

Прочитајте још: Пече вас језик: Није безазлено, ево зашто би требало да посетите лекара

Кафа
Иако конзумирање једне шољице кафе дневно смањује ризик од успоравања срца, претерана конзумација овог напитка може бити повезана са срчаним компликацијама. Недавно истраживање показало је да испијање шест или више шољица кафе дневно може повећати ризик од срчаних болести. 

Енергетска пића

Она могу повећати ризик од срчаних болести повећавањем крвног притиска и узрокују абнормалне срчане ритмове. Међутим, важно је напоменути да се ти негативни симптоми обично виде код људи који или пију велике количине енергетских напитака у кратком временском раздобљу или их конзумирају са алкохолом.

Прочитајте још: Несаница је знак гриже савести, а лечи се веома једноставно

Заслађени сокови

Висок садржај шећера у овим напицима представља опасност. Истраживање је показало да слатка пића могу повећати ризик од срчаних болести, што је водећи узрок срчаних удара. Препоручује се да ограничите унос газираних пића и других зашећерених напитака јер то може бити пресудно за здравље вашег срца.

Шејкови

Ова врста пића има две компоненте које представљају опасност, а то су шећер и засићене масти. Нека истраживања сугеришу да само један оброк са високим процентом масти може код неких људи изазвати срчане болести.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.