Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕДНОСТИ

Кувани КАКАО је много бољи од кафе? Даје исти подстицај, али траје дуже, без нуспојава! (РЕЦЕПТ)

Какао је напитак пун изненађења.

1627982904_Depositphotos_55328407_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Нема сумње да је јутарњи ритуал кувања и испијања свеже шољице кафе једна од малих животних радости. Чак и процес одлучивања коју врсту купити може бити забаван. Али да ли сте се икада запитали шта се дешава са вашим телом ако пијете кафу сваки дан?

Прочитајте још: Берите ЛАВАНДУ и уживајте у ШЕСТ благодети: Ублажава бол и уводи у дубок сан!

Између анксиозности, треме, поподневних удара и потенцијалне зависности од кофеина, кафа уме да остави не баш пријатне последице. Кад би само постојала алтернатива природној кафи која не би имала тако непријатне нуспојаве.

Преокрет: Постоји и зове се кувани какао.

Предности

  • Какао је 99,9 одсто без кофеина.
  • Препун је полифенолних антиоксиданса и флавоноида (једна од највећих концентрација у било којој храни на свету), магнезијум.
  • Побољшава сан.
  • Природан је лек против кашља.
  • Побољшава расположење.
  • Има чоколадни укус.

Уместо кофеина, какао садржи нешто што се назива теобромин, што се на грчком преводи као „храна богова“. Теобромин је природни стимуланс који шири крвне судове (уместо да их сужава) како би повећао проток крви, што вам даје исти подстицај енергије као и кафа - осим што траје дуже и нема све непријатне нуспојаве.

Прочитајте још: Камилица и црно вино за затегнуто лице: Садрже моћну супстанцу о којој се мало прича!

Како се спрема?

Нема посебне припреме, већ се спрема као кад правите домаћу кафу.

Пустите воду да проври и сипате 1,5 кашичицу какаа у воду. Можете додати и мало куркуме и добићете прави еликсир здравља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas