Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Ко се боји ЗИМЕ још? Три разлога због којих морате ШЕТАТИ ПО ХЛАДОНОЋИ

Иако се некада смрзнемо и већ на први поглед кроз прозор, изгледа да је хладноћа здрава за наш организам

1608854021_setnja.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Хладноћа није привлачна, ни мало, али очигледно да нашем организму прија чим су лекари уједињени око чињенице да шетња по хладноћи има бројне добробити по наш организам. Погледајмо које су то три кључне добобити због којих ће нам наше тело бити захвално уколико се усудимо да бар понекад прошетамо током зимских дана.

Прочитајте још: Да ли је банана заиста утиче на губитак килограма?

Имаћете више енергије

Уколико желите да повратите енергију, осећате се јакима и снажнима, изложите се никим температурама. Ово се пре свега односи на шетњу по хладноћи, која ће вас испунити енергијом. Тако ћете бити енергични још сатима након што се вратите у топле просторије.

Прочитајте још: Како бисте ви реаговали? Породица није могла да поверује шта види на новогодишњој јелки? (ФОТО)

Да би хладноћа имала такав учинак, не морате дуго бити изложени истој. Довољно ће бити и неко кратко време, али да то буде, на пример, брзо ходање да баците смеће и назад кући.

Прочитајте још: Све почиње ујутру: Поштујете ова правила током доручка и вишак килограма вас неће бринути!

Сагоревање калорија у смеђем масном ткиву

Смеђе масно ткиво производи топлоту и сагорева масноће, а код беба служи за регулисање телесне температуре. Код одраслих се смеђе масно ткиво налази у мањим количинама.

Мозак боље функционише

Доказано је да по високим температурама људи много ређе доносе веће, сложеније одлуке. Топло време брже исцрпљује наше резерве глукозе, а како глукозу користимо у менталним процесима, њен недостатак директно утиче на нашу способност рационалног доношења одлука.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas