Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чишћење

КУХИЊСКИ СУНЂЕР је легло бактерија: Овако ћете их НАЈЕФИКАСНИЈЕ УНИШТИТИ

Користите га на дневној бази за прање судова, али да ли сте икад размишљали о томе колико се бактерија на њему налази?

1601890511_Depositphotos_180206030_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

То мало кухињско помагало, сунђер – веће је легло бактерија него што можете и да замислите. Порозан материјал од ког се прави сунђер, служи као идеалан магнет за бактерије и заиста није довољно да га исперете наком коришћења и одложите по страни до нове употребе. Такође, ни мењање на недељној бази није довољно ефикасно решење.

Међутим, не будите на крај срца, јер не треба да потрошите мало богатство на куповину нових сунђера које ћете једном користити, а потом бацати. Све што треба да урадите јесте да свој сунђер, управо овај који тренутно користите, учините више хигијенским. Према саветима стручњака Америчког института за чишћење, показаћемо вам како да свој сунђер ефикасно очистите.

Прочитајте још: Колико често ПЕРЕТЕ ЈАСТУК: Важно је због здравља

ДА ЛИ ЈЕ ЗАИСТА СУНЂЕРУ ПРЕКО ПОТРЕБНО ЧИШЋЕЊЕ?

Да, више него што можете и да замислите. Према речима стручњака, сунђер у кухињи је највеће легло бактерија у кући. Недељно чишћење сунђера помоћи ће вам да спречите ширење бактерија са једног тањира на други, а потом и са простора око судопере, на радну површину и храну у близини. Одсуство бактерија, нарочито у овим изазовним временима, је важно како би здравље остало на задовољавајућем нивоу.

ЧИШЋЕЊЕ СУНЂЕРА ИЗБЕЉИВАЧЕМ

Избељивач који већина вас има у свом дому и користи за различите сврхе, представља најбоље решење за чишчење сунђера. Једном недељно потребно је да употребите избељивач како бисте дубински из њега избацили све бактерије. А ево и како:

Прочитајте још: Ових 8 паметних трикова ОТЕРАЋЕ НЕПРИЈАТНЕ МИРИСЕ са СВИХ критичних места у кући

  • У пластичну посуду сипајте око 1л воде и додајте 3 кашике хлорног избељивача.
  • Потопите сунђер и оставите га у раствору најмање 5 минута.
  • Стисните сунђер и оставите га да се осуши. Након што сте сунђер извадили из воде, оставите га на прозрачном месту да се потпуно осуши пре нове употребе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas