Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трик за НАРАСЛО тесто: Савет који вам може помоћи да га сачувате и до 6 месеци

Многи су пробали овај метод и тврде да је делотворан

1708705470_Foto-Shutterstock-testo.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Постоји веома лак начин да чувамо нарасло тесто. Чак и када је умешено, нема потребе да се оставља на топлом месту и да чекате сатима док не удвостручи своју запремину.

Премажите кесу од најлона уљем, ставите у њу умешено тесто, премажите га уљем одозго и вежите кесу да у њој нема ваздуха. Ставите кесу са тестом у фрижидер на најнижу полицу, али оставите и места да може да нарасте.

Када умесите тесто увече, оставите га у фрижидеру преко ноћи. Ујутро га извадите и оставите га да се одмори. Касније га обликујте у погачу, мекике, пицу или шта год одаберете.

Овај метод је опробан и веома је лако да ујутру припремите доручак од теста, тестом које је умешену увече и остављено у фрижидеру – такозвано охлађено тесто.

На жалост, овакво тесто може да се чува само 3 дана, након тога губи своју еластичност и најбоље је да од њега не правите ништа. Тесто може да нарасте и да га након тога у најлону ставите у замрзивач. Извадите га и оставите да се одмрзне. Овакво тесто је мекано и са њим се лако ради.

Тесто можете чувати и у посуди. Одозго га покријте провидном фолијом и оставите га на хладном. Да би вама било лакше, поделите тесто на 2 или 3 лопте, извадите једну и рецимо од ње припремите пицу, а остатак теста остаје на хладном.

У замрзивачу, трајност теста се повећава и тамо га можете чувати око 6 месеци.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas