Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕОБИЧНО

Лекови од бубашваба су све траженији: Постоји 100 фарми, а подмлађују и лече

Да ли знате зашто фармацетутске компаније купују милијарде инсеката годишње, нарочито у Кини и на истоку Русије?

1618477650_buba.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Од сушених инсеката праве препарате против рака и сиде. Штавише, научници су пронашли начин да добију кристале млека којим женке бубашваба хране младунце. Нутриционисти сматрају овај производ потенциалним суперфудом.

Прочитајте још: Чувена РУСКА ТРАВАРКА Несторова открива: Ово је 8 златних правила за превенцију свих болести

Традиционални кинески лекови на бази пилећих ногу и јелењег пениса постају све мање доступни због недостатка сировине, зато фармацеутске компаније траже алтернативу - јефтину и ефикасну. У томе им помажу научници који спроводе студије на тему лековитости различитих врста инсеката - између осталог и бубашваба.

Вечита младост
Бубашваба за вечиту младост "Три бубашвабе дневно пре јела" - лекарски рецепти попут овога у Кини никога не чуде.
Бубашваба је благо, подмлађује, помаће у лечењу  рака и сиде!

Испоставило је да су бубашвабе право благо за фармацеутску индустрију. Према најновијим истраживањима, препарати од бубашваба могу се користити у лечењу рака и сиде.

Бубашвабе су излечиле 40 милиона Кинеза.

Ови лекови имају такође и подмлађујуци ефекат. Осим тога, они подстичу регенерацију оштећених ткива, потпомажу зарастање чирева и боре се са упалама. Званична статистика тврди: преко 40 милиона Кинеза је већ излечено од различитих болести након узимања лекова од бубашваба. Крила и млеко

Прочитајте још: Јача имунолошки систем, побољшава вид и ублажава упале: Овај чај је чудо природе!

Замена за месо
Сировина за чудесне еликсире од бубашваба добија се на једноставан начин: инсекти се обично убијају у резервоарима са кључалом водом, суше и мељу. Прах од бубашваба је јефтин извор протеина и зато служи као замена за месо.

 Козметичке компаније цене крила бубашваба која су по саставу слична целулози. Али најнеобични производ од бубашваба је млеко женки. Институт за биологију матичних ћелија и регенеративну медицину у Бангалореу, заједно са другим институтима у Индији, разматра могућност узгајања бубашваба баш због њиховог млека.

Узгајање на фармама!

Код живородне врсте бубашваба женка храни младунце супстанцом сличном млеку сисара. То су ситни кристали који садрже есенцијалне аминокиселине, витамине, минерале и друге корисне материје.

Прочитајте још: Негативност утиче на здравље и више него што смо мислили

Доказано је да младунци ове врсте знатно надмашују сроднике по брзини раста и виталности. Научници сматрају млеко од бубашваба потенцијалном суперхраном за људе.

Фото: Пиксабеј

Инсекти се узгајају у индустријским размерама, и то не само у медицинске већ и у еколошке сврхе: бубашвабе, свеједно, успешно решавају проблем рециклирања отпада.

Прочитајте још: РУСКИЊА Викторија Семјонова: СМРТ долази из црева, зато их морамо чистити од ТОКСИНА (РЕЦЕПТ)

Одлична зарада
Због велике потражње за бубашвабама, узгој ових инсеката је постао веома уносан бизнис. Сваки долар инвестиран у фарму бубашваба доноси власнику осам долара чисте добити. Цена бубашваба тренутно достиже чак 44 долара по килограму.

Једна фарма са милијарду инсеката свакодневно прерађује 50 тона отпада од хране. Тренутно у Кини постоји око 100 фарми бубашваба. Највеце предузеће узгаја шест милијарди инсеката годишње. За одржавање оптималних услова на фарми, користи се систем вештачке интелигенције.

Постоји 100 фарми бубашваба у Кини.

Прочитајте још: Побољшава варење, утиче на здравље костију... Зашто треба да заволимо КЕФИР?

Међутим, многи предузетници често крију кога тачно узгајају на својим фармама, и обично користе еуфемизам "посебна пољопривреда" како би спречили негативне реакције суседа. Главни проблем таквих фарми је опасност од бекства инсеката, што би, према речима Зу Чхаодонга, професора на Институту за зоологију у Пекингу, могло довести до катастрофе.

Најважније на фармама бубашваба је безбедност, јер су увек спремне да побегну!

У августу 2013. године, више од милион бубашваба побегло је са фарме у провинцији Јиангсу: инсекти су умакли из нерегистроване зграде, која је почела да се руши када је фармер изашао на ручак. Да би убили бегунце и спречили ванредну ситуацију, предузетници су морали да прибегну помоћи власти.

Прочитајте још: Решите се напетости и смањите ТАМНЕ ПОДОЧЊАКЕ за 30 секунди: Једноставно је

Али без обзира на постојећи ризик, у Кини се сваке године отварају нове фарме бубашваба. Штавише, и Руси на Далеком Истоку већ су почели по примеру Кинеза да гаје бубашвабе и да праве од њих лекове против различитих болести.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas