· · Komentari: 0
NEOBIČNO

Lekovi od bubašvaba su sve traženiji: Postoji 100 farmi, a podmlađuju i leče

Da li znate zašto farmacetutske kompanije kupuju milijarde insekata godišnje, naročito u Kini i na istoku Rusije?

1618477650_buba.jpg
Foto: Piksabej

Od sušenih insekata prave preparate protiv raka i side. Štaviše, naučnici su pronašli način da dobiju kristale mleka kojim ženke bubašvaba hrane mladunce. Nutricionisti smatraju ovaj proizvod potencialnim superfudom.

Pročitajte još: Čuvena RUSKA TRAVARKA Nestorova otkriva: Ovo je 8 zlatnih pravila za prevenciju svih bolesti

Tradicionalni kineski lekovi na bazi pilećih nogu i jelenjeg penisa postaju sve manje dostupni zbog nedostatka sirovine, zato farmaceutske kompanije traže alternativu - jeftinu i efikasnu. U tome im pomažu naučnici koji sprovode studije na temu lekovitosti različitih vrsta insekata - između ostalog i bubašvaba.

Večita mladost
Bubašvaba za večitu mladost "Tri bubašvabe dnevno pre jela" - lekarski recepti poput ovoga u Kini nikoga ne čude.
Bubašvaba je blago, podmlađuje, pomaće u lečenju  raka i side!

Ispostavilo je da su bubašvabe pravo blago za farmaceutsku industriju. Prema najnovijim istraživanjima, preparati od bubašvaba mogu se koristiti u lečenju raka i side.

Bubašvabe su izlečile 40 miliona Kineza.

Ovi lekovi imaju takođe i podmlađujuci efekat. Osim toga, oni podstiču regeneraciju oštećenih tkiva, potpomažu zarastanje čireva i bore se sa upalama. Zvanična statistika tvrdi: preko 40 miliona Kineza je već izlečeno od različitih bolesti nakon uzimanja lekova od bubašvaba. Krila i mleko

Pročitajte još: Jača imunološki sistem, poboljšava vid i ublažava upale: Ovaj čaj je čudo prirode!

Zamena za meso
Sirovina za čudesne eliksire od bubašvaba dobija se na jednostavan način: insekti se obično ubijaju u rezervoarima sa ključalom vodom, suše i melju. Prah od bubašvaba je jeftin izvor proteina i zato služi kao zamena za meso.

 Kozmetičke kompanije cene krila bubašvaba koja su po sastavu slična celulozi. Ali najneobični proizvod od bubašvaba je mleko ženki. Institut za biologiju matičnih ćelija i regenerativnu medicinu u Bangaloreu, zajedno sa drugim institutima u Indiji, razmatra mogućnost uzgajanja bubašvaba baš zbog njihovog mleka.

Uzgajanje na farmama!

Kod živorodne vrste bubašvaba ženka hrani mladunce supstancom sličnom mleku sisara. To su sitni kristali koji sadrže esencijalne aminokiseline, vitamine, minerale i druge korisne materije.

Pročitajte još: Negativnost utiče na zdravlje i više nego što smo mislili

Dokazano je da mladunci ove vrste znatno nadmašuju srodnike po brzini rasta i vitalnosti. Naučnici smatraju mleko od bubašvaba potencijalnom superhranom za ljude.

Foto: Piksabej

Insekti se uzgajaju u industrijskim razmerama, i to ne samo u medicinske već i u ekološke svrhe: bubašvabe, svejedno, uspešno rešavaju problem recikliranja otpada.

Pročitajte još: RUSKINJA Viktorija Semjonova: SMRT dolazi iz creva, zato ih moramo čistiti od TOKSINA (RECEPT)

Odlična zarada
Zbog velike potražnje za bubašvabama, uzgoj ovih insekata je postao veoma unosan biznis. Svaki dolar investiran u farmu bubašvaba donosi vlasniku osam dolara čiste dobiti. Cena bubašvaba trenutno dostiže čak 44 dolara po kilogramu.

Jedna farma sa milijardu insekata svakodnevno prerađuje 50 tona otpada od hrane. Trenutno u Kini postoji oko 100 farmi bubašvaba. Najvece preduzeće uzgaja šest milijardi insekata godišnje. Za održavanje optimalnih uslova na farmi, koristi se sistem veštačke inteligencije.

Postoji 100 farmi bubašvaba u Kini.

Pročitajte još: Poboljšava varenje, utiče na zdravlje kostiju... Zašto treba da zavolimo KEFIR?

Međutim, mnogi preduzetnici često kriju koga tačno uzgajaju na svojim farmama, i obično koriste eufemizam "posebna poljoprivreda" kako bi sprečili negativne reakcije suseda. Glavni problem takvih farmi je opasnost od bekstva insekata, što bi, prema rečima Zu Čhaodonga, profesora na Institutu za zoologiju u Pekingu, moglo dovesti do katastrofe.

Najvažnije na farmama bubašvaba je bezbednost, jer su uvek spremne da pobegnu!

U avgustu 2013. godine, više od milion bubašvaba pobeglo je sa farme u provinciji Jiangsu: insekti su umakli iz neregistrovane zgrade, koja je počela da se ruši kada je farmer izašao na ručak. Da bi ubili begunce i sprečili vanrednu situaciju, preduzetnici su morali da pribegnu pomoći vlasti.

Pročitajte još: Rešite se napetosti i smanjite TAMNE PODOČNJAKE za 30 sekundi: Jednostavno je

Ali bez obzira na postojeći rizik, u Kini se svake godine otvaraju nove farme bubašvaba. Štaviše, i Rusi na Dalekom Istoku već su počeli po primeru Kineza da gaje bubašvabe i da prave od njih lekove protiv različitih bolesti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.