· · Коментари: 0
ИНТЕРВЈУ

Маја ВОЛК отворила душу: КАНЦЕР сам победила ЖИВОМ БИЉНОМ ХРАНОМ (Први ДЕО)

Ова поборница здраве исхране и здравих животних навика, а данас и књижевница која дели своја искуства са јавношћу...

1628109407_IMG_20210127_184236509_2.jpg
Фото: Приватна архива/Маја Волк

Маја Волк, наша позната сценаристкиња, универзитетски професор и музичар, једна је од успешних жена у Србији која је, између осталог,  са невероватном вољом и снагом победила канцер. Ова поборница здраве исхране и здравих животних навика, а данас и књижевница која дели своја искуства са јавности, не тако давне 2008. године добила је карцином грла, иако никада није била пушач. 

Прочитајте још: НАЈГОРЕ ствари које конзумирате УЈУТРУ су КАФА И ЈОГУРТ: Промените ове навике и истопићете САЛО са стомака! 

Након операције, прекинула је хемиотерапију, потпуно променила исхрану и начин живота и почела да једе само сирову биљну храну. Данас, Маја Волк истиче да је излечена, пуна енергије и је сада њен организам најздравији. Осим тога, она несебично дели савете како да свој организам очистимо од токсина, малигних ћелија и вратимо га у природну равнотежу. 

Маја Волк несебично дели савете како да свој организам очистимо од токсина, малигних ћелија и вратимо га у природну равнотежу...


Фото: Приватна архива/Маја Волк

С тим у вези, Маја Волк већ пуну деценију заснива свој јеловник на сировој храни. Набрајајући предности ове врсте исхране, наша саговорница истиче пре свега уштеду времена, чињеницу да је ова храна лако сварљива, базна је и што су потребне мале количине унетог воћа и поврћа да би се организам нахранио и у себе унео све што му је потребно,  а вишак енергије се онда усмерава у регенерацију организма И оправку свега што “не штима”.

Прочитајте још: Руски лекар ЛАЗАРОВ: Госпина трава помаже код ОНКОЛОШКИХ ОБОЉЕЊА

- После епизоде са раком, када на конвенционалној храни нисам успела да се опоравим нити повратим добру крвну слику, прешла сам на живу биљну храну и за недељу дана се видело на кожи. За две недеље на коси која се опоравила после зрачења, а за три недеље ми је крвна слика била савршена. За мене више није било дилеме, то је то, поготово што сам одувек обожавала воће, а мрзела да кувам – тврди наша саговорница, сценариста Маја Волк.

Када на конвенционалној храни нисам успела да се опоравим нити повратим добру крвну слику, прешла сам на живу биљну храну 

Говорећи о јеловнику заснованом на сировим намирницама, Маја Волк поредјења ради, наводи да орашасти плодови који се најдуже варе због масноћа, остају у желуцу три и по сата, док се месо, поготово ако је са кромпиром и хлебом, вари чак осам сати.

Фото: Приватна архива/Маја Волк

- Ако знате да се 70 посто хормона среће, серотонина ствара у органима за варење, онда је јасно да кад предјете на ову храну да се И боље И радосније осећате. Ја немам лош дан нити умор, нити мрзовољу као последицу лосе хране – истиче ова најсмена професорка.

Прочитајте још: Уклоните МРЉЕ ОД МАСНОЋЕ на најбржи начин

Маја Волк се опробала и као књижевница, пре свега припремајући књиге које усмеравају јавност на здраве начине живота...

Према њеним објашњењима, апсолутно сви могу и треба да пређу на ову најприроднију од свих исхрана. Како у природи нико термички не обрађује своју храну осим човека, али управо због тога човечија врста је једна од болеснијих врста на свету, тврди Маја Волк. Ово је посебно значајно за оне који већ имају здравствене проблем, осим за људе којима су оштећени органи за варење, операцијама и другим интервенцијама, онда њима на жалост ни ова храна не може да помогне, објашњава Волкова, која се опробала и као књижевница, пре свега припремајући књиге које усмеравају јавност на здраве начине живота. 

Прочитајте још: Руски лекар ЛАЗАРОВ: Госпина трава помаже код ОНКОЛОШКИХ ОБОЉЕЊА

Највећу животну битку добила је пре више од једне деценије, када се успешно излечила од канцера. Тај период усмерио ју је ка здравијим животним навикама и исхрани, коју и данас примењује.

- У време када сам боловала од канцера, нисам ништа знала од овог што сада знам, али сам интуитивно осећала да начин како званична медицина третира болести није логичан ни добар. Једноставно не посматрају нас као комплексна целовита бића већ се баве деловима, а у нама је све испреплетано, И тело И душа – објашњава наша саговорница и истиче да се 14 година касније не опоравља од канцер, а већ од последица медицинских интервенција, операције, зрачења и хемиотерапије.

Прочитајте још: Три ПРИРОДНА АНТИБИОТИКА која ће уништити бактерије и ојачати ИМУНИТЕТ!

У време када сам боловала од канцера, нисам ништа знала од овог што сада знам, али сам интуитивно осећала да начин како званична медицина третира болести није логичан ни добар...

- Побегла сам после друге и нисам примила пуну дозу преписане радијације, да јесам, данас не бих била жива, у то сам апсолутно убеђена. Тада сам веровала лекарима, али када су завршили самном, изгледала сам тридесет година старије и била сам инвалид, без гркљана, плувачних жлезда, епиглотиса, оштећеног мишића трапеза који држи раме, са рупама у памћењу, у тешкој депресији И очају. И онда сам још годину дана лутала, јела “јаку” храну И направила још горе стање. На крају, после слома живаца, прво сам кренула са психотерапијом која ме је извукла, а онда са живом биљном храном и за два месец сам била поново ја. 

Намирнице и јеловник Маје Волк уз помоћ којег је, како тврди, победила канцер откривамо сутра, у другом делу великог интервјуа...

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.