Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈГОРЕ ствари које конзумирате УЈУТРУ су КАФА И ЈОГУРТ: Промените ове навике и истопићете САЛО са стомака!

Ако је мршављење ваш циљ, ове навике за доручак одмах избаците!

1627886921_salo.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Доручак нам даје енергију и снагу за цео дан, покреће наш систем, варење па чак и имунитет, али ако унесемо погрешне намирнице направићемо штету. 

Постоје намирнице које нутриционисти никада не једу за доручак, али и читаве групе намирница које би требало избегавати. Посебно су погубне ако имате сало на стомаку а желите да смршате!

- Доручак је важан за смањивање обима стомака, јер чим ујутру покренемо метаболизам, смањујемо ризик од гојења и гојазности. Морате пазити и на намирнице које изазивају надимање, где ће вам доручак бити од велике помоћи - рекла је др Лори Рајт, нутриционисткиња.

Прескачете доручак

Ако не унесете протеине ујутру, и целог јутра функционишете на кафи и сузбијате глад, не чините себи услугу. Људи који прескачу доручак касније се преједају.

- Људи који једу доручак уносе много више влакана, који су природни сузбијач апетита. Дакле, не само да ће вас добар доручак заситити, већ ће паметно одабране намирнице омогућити да током дана једете мање - рекла је др Рајт.

Једете доручак пребрзо

Може довести до надимања, јер варење почиње у устима, жвакањем и мешањем хране с пљувачком. Ако нисте добро сажвакали, већ "прогутали" доручак, можете да очекујете стомачне проблеме и гојење.

Не уносите протеине

- Кључни су за осећај ситости и стабилизовање шећера у крви. Узмите јаја или чак авокадо, како бисте унели протеине - саветује др Рајт.

Купујете производе са смањеним садржајем масти

Знајте да је та маст надокнађена угљеним хидратима, да би намирница имала текстуру, густину и укус које иначе даје масноћа. Посебно пазите на млечне производе и пециво. Могу бити препуни шећера и других угљених хидрата, и ако уз то не унесете протеине, бићете врло брзо опет гладни, а нећете унети потребне нутријенте. Прочитајте и истину о јогурту који пијемо уз пециво!

Пијете кафу са шећером

Ако пијете слатку кафу, понекад и уместо доручка рачунајући да ће вам шећер дати енергију, знајте да ћете бити гладни и пре него што стигнете до канцеларије. Шећер унет на овај начин направиће брзи скок вредности шећера у крви, а после наглог скока иде нагли пад, осећај нервозе, мањка енергије, па чак и главобоља.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas