Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОЧЕЊЕ

ОТКАЗИВАЊЕ КОЧНИЦА није резервисано само за филмове! Ево шта урадити ако се то деси у РЕАЛНОМ ЖИВОТУ

Ово је ноћна мора сваког возача.

1602323589_Depositphotos_132009838_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Иако многи мисле да се ово дешава само у филмовима, чести су случајеви да људима откажу кочнице на возилу. Ово се најчешће дешава због пуцања црева у којима се налази хидраулично уље које покреће ваше кочнице.

Међутим, шта радити ако кочнице на возилу откажу?

Прво што треба да урадите јесте да неколико пута брзо притискате ножну кочницу. Тако ћете створити притисак у кочионом систему и можда успети да закочите. Ако то не успе, имате две опције које ће вам помоћи да возило успорите.

Прочитајте још: Ево како да сами поправите НАПУКЛУ ШОФЕРШАЈБНУ

Прва помоћ је наравно ручна кочница, која ће вам помоћи да доста успорите аутомобил. Притисните дугме на ручној, а затим подигните ручну. Ако чујете да вам точкови клизе, кочницу благо попустите, па је опет подигните. Ручна кочница није толико јака, али ће успети да вам помогне да успорите и касније зауставите возило.

Фото: Депозит

Међуитм, постоји и моторно кочење које ће вам додатно помоћи да успорите аутомбил. Док успоравате са ручном, пребаците степен преноса мотора у нижу брзину, пустите квачило, а затим брзине спуштајте све до најниже. Спуштањем у нижу брзину, сам мотор успориће ваше точкове, што ће олакашти посао ручној кочници и тако вам помоћи да се боље зауставите.

Прочитајте још: ЧУВАЈТЕ СЕ! Киша, олуја и грмљавина праве проблеме током вожње - погледајте какве све опасности вребају

Ако приметите да се ауто не зауставља довољно брзо и да псотоји ризик да угрозите нечији живот, онда покушајте да возилом ударите у нешто мекано, попут жбуња или у металне банкине које су напављене за заустављање возила.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas