· · Коментари: 0
ЗАВОДНИЦЕ

Руска царица Катарина била је највећа зaводница, а објављујемо 10 ТАЈНИ којима је неговала ЛЕПОТУ

Свака руска царица имала је своја омиљена средства за очување лепоте и трикове за завођење мушкараца. Софија је користила ароматерапију, Ана се сунчала на балкону, а Јелисавета умивала водом од краставаца. Ипак, Катарина их је све превазишла.

pjimage-5ec278feb18be.jpg

Сестра Петра Великог Софија Алексејевна је у заводила мушкарце ароматерапијом. Она је наручивала за своју спаваћу собу ароматичне свеће на основу есенције амбре - снажног афродизијака.

Прочитајте још: У царској Русији важио је за ИЗУЗЕТАН ЛЕК, а излечио је Чехова и Толстоја - сада га можете спремити сами код куће

Ана је волела да се сунча
Ана је волела да се сунча

Велика кнегиња Ана Леополдовна је давала предност другој спа-процедури. Она је волела да се сунча, и зато је направила сопствени "соларијум" на балкону дворца. Тамо се налазио царски кревет окружен параваном који је штитио обнажену владарку од радозналих погледа.

Велика кнегиња се сунчала гола на балкону дворца.

Ћерка Петра Великог Јелисавета Петровна, која је свргнула Ану Леополдовну са престола, увела је другу моду: уместо да поцрни у соларијуму она је правила мелеме за избељивање коже. Јелисавета се умивала соком од краставца и редовно користила мелем од иситњеног купуса са медом и соком од јабуке.

Осим тога, она је обожавала акупунктурну масажу. Сваке вечери лекарка је масирала царици стопала специјалном четком. Без ове процедуре Јелисавета није могла да заспи.

Јелисавета је волела акупунктуру Фото: Архива Новости
Јелисавета се умивала соком од краставца и правила маску од меда, јабука и купуса.

Али све претходнице је надмашила Катарина Велика. Ову Немицу Руси су звали "матушка" јер се Катарина много трудила на очувању руских традиција. Императорица је волела да поприча с простим људима, а посебно са старијим женама које су јој откривале тајне народне медицине.

Маска за подмлађивање
Направите пире од јабуке и 50 г бундеве. Додајте у масу супену кашику меда, кашичицу сока од лимуна и супену кашику маслиновог уља. Све добро промешајте. Нанесите смесу на кожу лица, оставите да делује 30 мин. Исперите топлом водом.
Царици Катарини су просте жене откривале тајне улепшавања и чудотворне мелеме.

Од њих Катарина је сазнала о чудотворним својствима бање и постала најватренија присталица руског парног купатила. После парења императорица је обично скрабирала тело смесом од кафе и прокуваног овса и купала се у млеку и суруци. Кожу на лактовима и петама она је премазивала соком лимуна да би она била бела и нежна.

Царицина маска против бора
Две супене кашике брашна од сувог зеленог грашка помешајте са супеном кашиком маслиновог уља и две супене кашике сурутке. Нанесите смесу на кожу лица, оставите да делује 20 мин. Исперите топлим чајем од камилице, липе и жалфије.
Царица је после бање радила пилинг од кафе и мазала кожу соком од лимуна.

Против подочњака Катарина је користила чај од камилице и изрендани кромпир. За лице и деколте она је правила маске од јагоде и јабуке, за избељивање зуба - пасте од пепела и тимијана.

Руске траварке су доносиле царици росопас и двозуб да би она потапала чешаљ у чај од тог биља и чешљала са њим своју косу која је била раскошна и сјајна захваљујући таквом третману.

Подочњаке је уклањала чајем од камилице.

Катарина није сматрала себе лепотицом, али била је велика заводница и поносила се тим. За привлачење мушкараца она је користила природну козметику - например, по савету траварки правила је руж од цвекле и глицерина.

Коцкице за избељивање
Супену кашику першуна прелијте чашом кључале воде. Сачекајте сат времена да одстоји. Преспите чај у калупе за лед и ставите у замрзивач. Бришите лице коцком леда ујутро и увече током 3 мин.
Чешаљ је потапала у росопас и двозуб да би била сјајна.

Руси су поштовали своју владарку, а царица је била спремна да жртвује живот ради свог народа. Када је у Русији избила епидемија великих богиња, Катарина је наредила лекарима да спроведу вакцинацију. Али обични људи су се бојали ињекције више од саме болести, зато императорица је одлучила да постане пример за поданике. Она је примила вакцину коју су лекари направили од чира болесног дечака.

Прочитајте још: Ова БИЉКА је лек против старости, а Хитлер је по њу послао у Русију ТАЈНУ ЕКСПЕДИЦИЈУ

Катарина се залагала за спој науке и народне медицине. Њене идеје су још увек веома актуелне и у наше време - као и царски рецепти природних балзама и мелема које дан-данас користе многе руске жене.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.