Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ублажите главобољу

Ове НАМИРНИЦЕ избегавајте ако вас БОЛИ ГЛАВА

Могу да погоршају главобољу, а да нисте ни свесни да су управо оне разлог...

1600937970_Depositphotos_171761916_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Главобоља је један од најчешћих здравствених проблема, а бројни фактори могу да доведу до ове непријатности.

Али, да ли сте знали да конзумација одређених намирница може да појача овај проблем?

Фото: Депосит

Неке од њих садрже елементе који изазивају одређене промене у организму и самим тим штете вашој главобољи.

Ево које намирнице треба да избегавате када имате главобољу:

Авокадо

Авокадо је потенцијалан извор тирамина, компоненте која утиче на то да вам се крвни судови стежу и шире, што узрокује главобољу.

Прочитајте још: Може ли КРЕМА ЗА РУКЕ да смањи делотворност дезинфекционог средства?

Сухомеснати производи

Сланина, печеница, хот дог и остале врсте месних прерађевина и сухомеснатих производа су пуни нитрата и нитрита, који им се додају, како би прерађевине остале у што бољем стању. Ове компоненте утичу на проширивање крвних судова, па самим тим и на главобољу. Такође, ове намирнице су пуне соли, па треба да их што мање конзумирате.

Соја сос

Фото: Депосит

Соја сос садржи висок ниво натријума, као и мононатријума, што изазива дехидратацију, која може да поспеши главобољу. Уколико баш не можете без соја соса, пробајте да што више ограничите његову употребу.

Прочитајте још: Једете је као ПЕКМЕЗ. а не знате да СОК од КАЈСИЈЕ лечи КОЖНЕ болести

Сир

Као и авокадо, сир и производи од сира садрже висок ниво тирамина, који изазива бол у глави, па бисте могли да размислите о томе да ограничите конзумацију сира у исхрани.

Алкохол

Иако се неки воде реченицом – клин се лином избија, не би требало да помишљате на алкохол у случају главобоље. Алкохолна пића су пуна састојака који штетно утичу на крвне судове, а такође изазивају и дехидратацију, која има такође лош утицај.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas