· · Коментара: 1
РЕЦЕПТ

Ово је ТРИК за савршено пржено јаје: Како да нема корице, а да је "на око"

Чак и ако нисте неки кулинарски мајстор, било би пожељно да знате барем да спремите јаја, која могу послужити као здрав доручак или вечера.

1621061265_jaja.JPG
Фото:YоутунеПринтсцреен/ Сербиан Лифе Хацкс

Готово је немогуће да пржена јаја испадну лоше, али неки трикови могу да их учине још бољим.

Аустралијски кувар Ричард Корниш открио је неколико трикова који могу да помогну да пржена јаја сваки пут испадну савршено. Све што треба да урадите је да користите папир за печење кад их пржите…

Ставите папир за печење у тигањ и загрејте га на средњој ватри. Када се загреје, ставите мали комад путера или мало маслиновог уља и разбијте јаја директно на папир. Поклопите тигањ– саветује кувар.

Иако се спремањем на овај начин неће створити хрскаве ивице, јаје ће бити савршено пржено, а између осталог, биће вам лакше и да оперете тигањ пошто се због папира неће залепити.

Раније је Корниш рекао да затварање тигања поклопцем помаже да се јаје испржи до перфекције.

– Код пржења топлота полази одоздо, са дна тигања, а масноћа тј. уље или путер спречавају да се јаје залепи, истовремено му додајући укусе.

Када је тигањ поклопљен, топлота се рефлектује и пржи храну и одозго.

Ако волите да једете сланину са јајима, он саветује да у тигању најпре пропржите сланину, а то мало масноће што ће остати у тигању је идеално за пржење јаја.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.