· · Коментара: 0
посно

ПОСНИ ПУЖИЋИ са ајваром и младим луком: Брза и лака припрема

Сачекајте 15,20 минута да се испреку и ужиајте у лепом укусу.

1618210361_Capture.PNG
Фото: Дидy китцхен

Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Данас спремамо посне пужиће са ајваром и младим луком.

У ванглицу ставите 20 гр. квасца, 200 мл. топле воде, 6 кашика уља и једну кашичицу шећера, промешајте да се квасац истопи, затим додајте мало по мало 360 гр. брашна (меко, тип 400) и пола кашичице соли.

Прочитајте још: Њих сви волимо, а сада их спремамо у другачијем издању: Правимо КРОФНЕ (ФОТО/ВИДЕО)

Замесите тесто, ставите ванглицу у кесу да н адолази 15,минута. Затим премесите и оставите да се удвостеучи. 110 гр. маргарина, извадите 2 сата раније, да омекша и лепо га умутите са две кашике ајвара (ако заборавите, са феном за косу, омекша за 2 минута).

Две везе младог лука, насецкјате на колутове, мало посолите и оставите да омекша. Када је тесто надошло, премесите га, пребаците на побрашњену радну површину, развуците у правоугаоник, премажите мешавином маргарина и ајвара, затим равномерно распоредите млади лук. Уролајте и сеците на око 4 цм. дебљине.

Прочитајте још: Ако немате идеју за данашњи ручак, ПРЕДЛАЖЕМО: Посне пљескавице са пиринчем и овсеним пахуљицама (ФОТО/ВИДЕО)

Поређајте пужиће у плех, обложен пек папиром. Оставите их да надођу 10 - ак минута, па убаците у рерну загрејану на 220° - 230°. Пеците их око 15, 20 минута у зависности од рерне.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.