Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест митова о исхрани којима не треба да верујемо: Утичу на процес дијете

Када одлучите да почнете са здравом исхраном, било да бисте смршали или повец́али мишиц́ну масу, можда ц́ете чути разна стереотипна правила и савете.

1709053672_shutterstock_160203056.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Савети о исхрани су различити, јер једноставно свако тело ради другачије и има различите потребе. У наставку наводимо 6 најгорих савета о исхрани које сте можда чули.

Масти дебљају и кваре вашу уравнотежену исхрану

Генерализација која дефинитивно заслужује место међу најгорим саветима о исхрани. Зависи од масти коју конзумирате. Ако пречесто једете високо обрађену храну, на пример, њихове масти могу повец́ати ваш холестерол. Али ту је и добра масноц́а коју налазите у храни која је неопходна за правилно функционисање вашег срца и имунолошког система, као што су авокадо, ораси и лосос.

Избаците угљене хидрате

Може ли прекомерна конзумација белог хлеба и пиринча бити одговорна за дебљање? Нема истраживања која би доказала да интегралне житарице, воц́е, поврц́е и махунарке негативно утичу на ваше здравље или тежину. Напротив, исхрана која укључује горе наведено има позитиван ефекат на ваше тело у целини.

Избегавајте грицкалице

Конзумирање малих количина грицкалица је одличан начин да обуздате глад, контролишете величину порција и направите бољи избор хране. Грицкалице које ц́е користити вашем здрављу и дати вам енергију током дана су ораси, воц́е, житарице или јогурт.

Сагоревате више калорија када вежбате на посту

Ако не једете пре почетка вежбања, то ни на који начин нец́е утицати на ваше калорије. али то ц́е вам помоц́и да изгубите мишиц́ну масу. И пре него што одговорите да можете да конзумирате енергетски напитак, обавестимо вас да то може бити штетно ако га пијете на празан стомак.

Пазите на исхрану током недеље и опустите се викендом

То би могло покварити 5-дневни напор. Ако изненада једете „тешку” храну, са пуно калорија и конзумирате много алкохола, добиц́ете на тежини коју сте можда изгубили претходних дана. Наравно, викендом можете да поједете или попијете нешто за шта сте били ускрац́ени претходних дана, али умерено. Попијте, на пример, чашу вина или коктел, не више.

Воц́е гоји

Шец́ер у воц́у не гоји, јер је непрерађени шец́ер и не би било исправно не јести воц́е јер има влакна. Влакна вас одржавају ситима и садрже неопходне хранљиве материје за тело, што превазилази забринутост због природног шец́ера који конзумирате када једете, на пример, јабуку, банану или грожђе.

(Женски магазин)

БОНСУ ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas