Oglas
· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Ako nemate ideju za današnji ručak, PREDLAŽEMO: Posne pljeskavice sa pirinčem i ovsenim pahuljicama (FOTO/VIDEO)

Ako postite i nemate ideju za današnji ruka, baka Jela ima ukusan recept za vas.

1618122964_20210410_120500.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Potrebno je:

  • 1 šolja od 100 gr kuvanog pirinča
  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 2 krompira
  • 1 veza mladog cnog i belog luka
  • začin suvi ili so
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • mleveni biber
  • 1 kašika prezli
  • ulje
  • malo sode bikarbone
  • seckan peršunov list

Pročitajte još: Kako da uz pomoć KUPUSA i SODE dobijete kraljevsku boju jaja: Bez trunke hemije, rezultati su FANTASTIČNI (VIDEO)

Priprema:

Skuvati pirinač, a pahuljice obariti 2-3 min. Krompir skuvati zajedno sa pirinčem. Krompir izgnječiti, pahuljice procediti. Sve izmešati.

Foto: Privatna arhiva

Dodati seckan crni i beli luk, crvenu mlevenu papriku, začin ili so, biber, malo sode bikarbone i seckan peršunov list. 

Pročitajte još: Kako da spremite JAGNJETINU U RERNI ZA VASKRS: Recept za pečenje sa hrskavom kožicom, sočno kao ispod SAĆA!

Foto: Privatna arhiva

Sve rukama dobro izmesiti praviti kuglice pa ih pritisnuti u pljeskavicu, provući kroz prezle i ređati na poslužavnik. Pržiti u ulju da lepo porumene. Ne treba ih okretati dok se lepo ne zapeku sa jedne strane. Vaditi na papirnu salvetu da upiju višak masnoće. Savršenog ukusa.

Prijatno!

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas