· · Коментари: 0
Здравље

РЕУМА – болест са којом се живи?

Зашто настаје реума?

1605869603_Slika-predlog.jpg
Фото: Промо

Реуматске болести обухватају више од 200 различитих обољења која утичу на квалитет живота и спечавају нас у обављању најважнијих обавеза које имамо у току сваког дана. Спремање ручка, распремање куће, активно играње са децом и унуцима, одлазак до комшије или у продавницу, опуштајуће шетње са породицом или дружење са пријатељима, могу представљати велики проблем.

Један од забрињавајућих фактора код ове болести је што она захвата све делове тела. Манифестује се боловима у костима, зглобовима, тетивама и мишићима. Реума спада у ред прогресивних болести и мора се лечити редовно, савесно и упорно. У трећој животној доби свака друга жена оболи од неког облика реуме, али она не заобилази ни мушки део популације. Нажалост, све чешће су и млади људи на удару овог обољења.

Зашто настаје реума?

Разлози за појаву реуме су вишеструки, мада нико са сигурношћу не може да тврди како и када она настаје. Стрес, инфекције, хормонске промене, генетика, недостатак витамина К2, Д3 или калцијума, рана менопауза, старење, али и неправилна исхрана могу бити узрочници реуме.

Често можемо чути реченицу “боли ме свака кост”, поготово услед великог замора, код промене времена или неправилног третирања ове болести. Реума може утицати и на главобољу, слабљење вида, тешко померање кукова, а често се дешава да оболели не могу да подигну руке или ноге, а да притом не трпе несносне болове.

Међутим, добра вест је да се последице реуме могу ублажити. Постоји биљка која се вековима користи у традиционалној медицини. Салиx Алба је биљка која се вековима користи за ублажавање реуматских тегоба, болова у зглобовима и доњем делу леђа. Нарочито је делотворна јер има и противупално дејство. Прерадом су из ове биљке касније настали лекови – аналгетици, који се користе код бројних упалних стања. Данас се ова биљка користи за ублажавање симптома реуме (болова у зглобовима, крстима, коленима и куковима) у већини европских земаља. Будући да модерна медицина нема средство које би излечило реуму, Салиx алба је златна помоћ код ове болести, јер осим што помаже код упале и болова, она одлаже и даље пропадање хрскавице. Њено деловање у комбинацији са Уртица диоица и Босwеллиа доприноси бољој контроли симптома болести.

Препарат који је произведен по највишим стандардима квалитета, а садржи снажне компоненте које помажу код реуме су Рхеума® Зглобеx® капсуле, које су уз то потпуно природне. Супстанце овог препарата делују тако што смањују стварање специфичних запаљенских супстанци. Смиривањем упале помажу да се смањи пропадање хрскавице и повећа покретљивост зглобова.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.