Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЕКСКЛУЗИВНО

РУСКИ староверци имају лек за сваку болест, а сада су РЕЦЕПТИ процурили у ЈАВНОСТ

Старовераци не признају званичну медицину и лече се искључиво природним средствима. Они чувају проверене рецепте предака, али иако нерадо откривају тајне еликсира здравља, понеки рецепти су откривени и сада су веома популарни у Русији.

savremeni-staroverci.jpg
Фото: архива Новости
Oglas

Староверци нису прихватили реформе руске цркве у 17. веку, већ су побегли у дивљину и сами се вековима лечили од болести. Надај се у Бога, у природу и у самог себе. Вековима су били прогањани и протеривани, па су се многи  крили по дивљим шумама да би сачували живу главу. И данац живе у складу с традицијама својих предака. Већина њих одбија лечење у болницама већ користи природне лекове по старинским рецептима.

Прочитајте још: Веровало се да Стаљин никада није пио лекове, целог живота тражио је једну БИЉКУ коју данас многи користе

Породица Ликов
Фото: Архива Новости

Робинзони у тајги

Крајем седамдесетих година XX века совјетски геолози су истраживали налазишта руде у Сибиру и случајно у непролазној тајги приметили са хеликоптера нечију кућу и башту. Научници нису могли да верују сопственим очима јер у овој дивљој шуми никад није било живе душе.

Ликови нису знали да се десио Други светски рат, ни да је Гагарин одлетео у свемир!

Испоставило се да се у тајги крила породица руских старовераца. Карп Ликов, његова жена и четворо деце живели су у шуми као Робинзони. Они нису чули ништа ни за Други светски рат, нити за лет човека у свемир.

Прочитајте још: Наталија је РУСКИЊА која се са петорицом синова преселила у Србију! Деци на ране ставља чили, а за то постоји ДОБАР РАЗЛОГ! (Фото)

Усамљеници су имали грубе ношње од кудеље, а зимску одечу и обућу правили су од два слоја платна са пуњењем од суве траве. Јели су шумско воће, орахе од кедра и печурке, гајили су кромпир, конопљу и жито. Лечили су се биљем. Смола и уље од кедра, дивљи лук, чага, иван-чај, селен, дивљи оригано, шумска боровница, рибизла и бреза су спасавали породицу од опасних болести.  

Бунтовници
Фото: Архива Новости
Лечили су се биљем, смолом. уљем, дивљим луком и чагом.

Карп Ликов је био потомак старовераца који су својевремено побегли у Сибир после црквене реформе патријарха Никона. У 17. веку. Главни циљ реформе је била исправка многих грешака у црквеним текстовима, али и неким обредима. Према новим прописима Руси су морали да се крсте са три прста уместо са два. Ове ситнице су изазвале највећу побуну међу православцима. Староверци нису прихватили промене и зато су били анатемисани.

Из ината бежали у тајгу или су се самоспаљивали, јер нису прихватали реформе.

Власт је прогањала чуваре старих канона и зато су они били принуђени да беже у Сибир, на Алтај и на Далеки Исток. Неки од њих су се из ината  убијали самоспаљивањем. Самоубиства су вршили масовно: например, 1675. године близу реке Кудме добровољно се спалило 2.000 старовераца.  

Прочитајте још: Ова БИЉКА је лек против старости, а Хитлер је по њу послао у Русију ТАЈНУ ЕКСПЕДИЦИЈУ

Савремени староверци

У наше време у Сибиру и на Далеком Истоку живе потомци старообредника који су преживели кријући се у дивљој природи. Нео-староверци још се држе вере предака, али неки од њих су делмично прихватили достигнућа цивилизације. Они користе интернет и смартфоне, чак имају и групе на социјалним мрежама. Али гледање телевизије за старообреднике је велики грех. Телевизор сматрају изумом ђавола и твде да се због негативне енергије емисија у кући брзо квари млеко.

Користе друштвене мреже, али ТВ сматрају грехом.

Нису сви савремени староверци исти. Неки од њих постају успешни бизнисмени, иду у војску, раде за државу и полако се интегришу у друштво. Други уопште не прихватају модеран начин живота.
Најортодокснији старообредници као и преци живе у дрвеним кућама, не контактирају са људима “из света”, чак не пуштају у села непознате особе. Ако већ морају да угосте "странца", староверци га смештају одвојено и дају му посебну чашу, тањир и кашику - па после одласка госта их бацају, а просторију поново освештавају светом водом.

 
Староверци у Сибиру Фото: Архива Новости

Против болести бубрега

Две супене кашике листа коприве прелијте са чашом воде. Кувајте на воденој пари 15 мин. Конзумирајте 1/3 чаше чаја 3 пута дневно пре јела.

Против кашља
Чајну кашичицу цветова подбела прелијте чашом кључале воде. Оставите 20 мин да одстоји. Попијте пола чаше чаја 3 пута дневно после јела

 Против циститиса

Чајну кашичицу иситњених листова бруснице прелијте чашом кључале воде. Сачекајте пола сата да одстоји. Попијте пола чаше чаја три пута дневно.

Против болести јетре

20 г корена маслачка прелијте са 250 мл хладне воде и сачекајте 8 сати да одстоји. Након тога прокувајте воду с кореном и оставите да се охлади. Попијте пола чаше чаја 30 мин пре доручка.

Прочитајте још: Ова БИЉКА је лек против старости, а Хитлер је по њу послао у Русију ТАЈНУ ЕКСПЕДИЦИЈУ

Против  грипа и бронхитиса

Три супене кашике пупољака црне тополе прелијте са пола литра воде и кувајте 7 мин на слабој ватри.  Сачекајте да се охлади па процедите. Конзумирајте 50 мл напитка на сваких 8 сати. Третман траје 10 дана.
 
Против туберкулозе

Тајни рецепти
Фото: Архива Новости

 100 г изренданог свежег корена омана прелијте са пола литра вотке. Оставите да одстоји 10 дана.  Узимајте 1 супену кашику непроцеђеног  кашастог напитка 3 пута дневно пре оброка.

Против реуме и гихта

Једну супену кашику иситњене  ливадне иглице (Гераниум пратенце) прелијте са пола литра млаке прокуване воде. Оставите да одстоји  10 сати. Узимајте 1 супену кашику напитка на сваких 2-3 сата.

Прочитајте још: БИЛА ПОПУЛАРНА У ЈУГОСЛАВИЈИ И РУСИЈИ: Код куће направите МАСТ којом ћете решити главобољу
 
Против гинеколошких болести

Направите тинктуру од корена црвене четке по претходном рецепту. Додајте једну чајну кашичицу тинктуре у 0.5 л млаке прокуване воде. Убризгавајте лек у вагину 2 пута дневно. Третман траје 7 дана.

Против аденоме простате

Против анемије
Помешајте плодове шипурка и јаребике у пропорцији 1:1. Три супене кашике смесе прелијте са 40 мл кључале воде па оставите да одстоји 10 мин. Попијте 0.5 чаше чаја 3 пута дневно 30 мин пре оброка.

Изрендану чагу прелијте са кључалом водом у пропорцији 1:5. Оставите 8-10 сати да одстоји. У међувремену 1 супену кашику иситњеног корена чичка додајте у шерпу са 2 чаше хладне воде и кувајте 3 мин на слабој ватри. Сачекајте 3-4 сата да одстоји. Након тога помешајте 2 чаше одвара од корена чичка са 50 мл чаја од чаге. Конзумирајте 1 супену кашику напитка 3-4 пута дневно 30 мин пре оброка.

Прочитајте још: Овај напитак руских царева МОРА да прође кроз планине, пустиње и степу, а ПРОЧИТАЈТЕ и зашто

Против тумора

Прелијте 300 г бобица худике са једном чашом кључале воде. Сачекајте 5 мин да одстоји, извадите бобице и изгњечите их дрвеном кашиком. Процедите сок од бобица кроз газу и разблажите водом, којом сте преливали худику. Додајте у сок мед у пропорцији 1:1. Узимајте 2 супене кашике средства 3-4 пута дневно.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas