· · Коментари: 1
НЕОБИЧНО МЕСТО СТАНОВАЊА

НЕВЕРОВАТАН случај града на Аљасци! Сви становници и институције су смештени у једну зграду (ВИДЕО)

Како изгледа живот у овој згради?

1620728549_Untitled500.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Ци-Ен-Ен

Витијер на Аљасци је поспани град, ушушкан између живописних планина. Али ако замишљате бајковите кућице по целом граду, не можете бити даље од истине.

Уместо тога, на ивици града, стоји 14-спратна зграда под називом Бегич Товерс - бивша касарна, налик на стари хотел, у којем живи већина од 200 становника града.

Сви становници овог града раде или у школи или компанијама повезаним са железницом.

У тој згради су пошта, црква, продавница и канцеларија зграде, а ту је и тунел који води у школу преко пута.

Прочитајте још: НАЈБОЉА КУПОВИНА у историји - Шта је Петер Минојт купио за 25 долара! (ФОТО/ВИДЕО)

Некада је у згради била и клиника, а у граду постоји један лекар, али су се преселили у другу зграду. Ту је и дежурна хитна медицинска служба у којој људи волонтирају. Озбиљнији хитни случајеви одвозе се у оближњи град Енкориџ.

Разлог зашто готово сви живе у овој једној згради је тај што нико не може да купи имовину за изградњу куће тамо јер је она у власништву железнице, али многи поседују станове у главној стамбеној згради, док мали проценат изнајмљује.

Прочитајте још: Професионални ПЛЕСАЧИ на САХРАНАМА - Погледајте "РАДОСТАН" испраћај у Гани! (ВИДЕО)

Витијер је сезонски град који се затвара зими, док је лети веома живахан. Људе који ту живе су запослени у  школи, железничкој компанији, компанији за тунеле и неколико других места.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.