· · Коментари: 0
СВЕКРВИНА "ЗАМЕНИЦА"

Сваки дом треба да има СВЕКРВИН ЈЕЗИК: Ова биљка има 8 ВРЛИНА и изненадиће вас својом корисношћу, али и издржљивошћу

Свекрвин језик не бира услове - отпоран је и готово неуништив!

1602489355_Depositphotos_253220062_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Свекрвин језик (Сансевиериа трифасциата) је најпознатија биљка из рода Сансевиерије, а има преко 70 подврста. Често се држи као собна биљка, због своје лепоте, отпорности, али и тога што је веома корисна јер прочишћава ваздух.

Веома је лака за гајење, трпи готово све услове и не захтева никакву посебну негу – другим речима, готово је неуништива. Тако је, ваљда, добила и надимак.

Шалу на страну, свекрвин језик може израсти и до 90 цм и зимзелена је биљка коју можете посадити и у двориште. Њени листови су дуги и оштри при врховима и јарко зелени, са жућкасом унутрашношћу. Све њене подврсте изгледају јако декоративно, иако могу међусобно доста да се разликују.

Прочитајте још: Како да ових ПЕТ ЗАЧИНА узгајате КОД КУЋЕ

Ова биљка ретко цвета, али може се и то догодити уколико јој услови јако погодују. Цветови су беле и беж боје, веома лепи и пријатног мириса.

Биљка осам врлина

Свекрвин језик у Кини се сматра „биљком осам врлина“ и обичај је био поклонити је ономе коме желите да дарујете те врлине – дуг живот, снагу, креативност, интелигенцију...

Фото: Депозит

Прочитајте још: Да ли имате КРАСУЛУ у свом дому? Када чујете ШТА ПРИВЛАЧИ одмах ћете је набавити!

Према начелима фенг шуиа, свекрвин језик требало би да позиционирате тако да буде близу улаза у простор, како би врлине могле да "циркулишу просторијама".

Додатни куриозитет представља то да је НАСА у свом истраживању уврстила свекрвин језик као једну од биљака које екстремно добро прочишћавају ваздух, па је то само по себи разлог више да је имате у свом дому.

Прочитајте још: Упустите се у авантуру у ВАШОЈ КУХИЊИ: Испробајте експеримент са узгојем лука у ЧАШИ ВОДЕ (ФОТО)

Идеални услови за гајење свекрвиног језика су температура између 12 и 30 Ц, не смета јој ни мањак ни вишак светлости и сунца и потребно јој је умерено (не пречесто и преобимно) заливање. Једина два разлога због кога вам ова биљка може увенути – јесу претерано заливање и екстремно хладни услови.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.