Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Намирнице које треба да једете сваки дан: Спадају у СУПЕРХРАНУ и имају бројна позитивна дејства на организам

Ево које намирнице треба да уврстите у исхрану

1689349673_hrana.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Постоје неке намирнице које посједују велику количину храњивих материја потребних нашем телу и тако знатно утичу на наше целокупно здравље.

Следеће намирнице нутриционисти сматрају суперхраном, управо захваљујући витаминима и минералима које садрже, и саветују да их једемо сваки дан како бисмо очували здравље свог организма, преноси Индиа Тимес.

Ланене семенке

Нека вас не завара њихова величина, ове малене смеђе семенке пуне су храњивих материја и важних нутријената. Висок садржај омега-3 масних киселина повећава природну производњу масноће у телу и помаже у одржавању влажности коже. То је изврсна суперхрана која такође подстиче мршављење. Осим тога, ланене семенке не садрже лоше масти па су изузетно добре за ваше срце, а помажу и очувању здравља косе.

Кокосово уље

Кокосово уље одлична је и здрава намирница коју већина људи преретко користи, тврде нутриционисти. Ово уље може се користити на много различитих начина који не подразумијевају само кување. Наиме, кокосово уље изврстан је овлаживач, присутан у лосионима за тело, кремама за лице или се чак директно наноси на кожу. Богато витаминима, минералима и влакнима, такође је невероватан додатак вашој исхрани.

Папаја

Ово воће још је једна супернамирница коју бисмо, према саветима стручњака, требало да конзумирамо сваки дан. Папаја је нарочито богата витаминима А, Ц и Е, што значи да је корисна у превенцији здравствених проблема као што је дијабетичка болест срца. Сок од папаје одличан је за жене с нередовним менструалним циклусом јер може помоћи у његовој нормализацији, а такође је и изврстан извор нутријената који јачају имунитет.

Киноа

Киноа је намирница која је нарочито потребна вашој кожи. Наиме, она помаже у производњи колагена, чинећи тако кожу еластичнијом и здравијом и помажући кожи у борби против знакова старења као што су боре, старачке пеге, али и губитак еластичности. Још једна велика корист била би њена својства регулисања себума која помажу у борби против бубуљица, акни и других кожних проблема, а поједине студије показале су да редовно конзумирање киное убрзава метаболизам и подстиче мршављење.

Маслиново уље

Ништа не може заменити здраву дозу маслиновог уља. Нутриционисти препоручују коришћење екстра девичанског маслиновог уља како бисмо лакше контролисали ниво шећера у крви и смањили ризик од проблема с холестеролом, срцем или пробавом.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas