· · Коментари: 0
СИМБОЛИ

ЗНАЧЕЊЕ ЗАТВОРСКИХ ТЕТОВАЖА: Симболи који носе многи, а не знају значење! (ФОТО)

У многим земљама постоји дуга историја затвореника који се тетовирају и често тетоваже имају значење повезано са криминалом.

1630322283_hands-1031131_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј

Затворске тетоваже данас се могу видети свуда јер су многе постале популарне и обични људи их раде. Често људи не разумеју њихово дубље значење или приче иза њих, а када прођете кроз овај чланак схватићете да би тако могло бити најбоље.

Зато узмите удобан јастук, седите и погледајте изненађујућа значења затвореничких тетоважа!

Прочитајте још: Шта значи ако носите ПРСТЕН НА ПАЛЦУ? Тумачење за сваки прст!

Бодљикава жица

Лако је помислити да би тетоважа бодљикаве жице представљала ослобађање од жичаних затворских ограда или нечег сличног. Али трње заправо представља број година које је особа провела у затвору.

Тетоважа бодљикаве жице такође може симболизовати моћ појединаца који су победили болне догађаје. Тетоваже су постале популарне током Другог светског рата са ратним заробљеницима и полако су ушле у свет криминала.

АЦАБ

Јесте ли икада имали лош сусрет са полицијом? Па, затвореници који јесу, одлучили су да преточе осећања према припадницима закона у тетоважу. То значи "Сви полицајци су копилад". Такође се може представити као 1312, што одговара постављању слова у абецеди.

Пет тачака

Једноставна тетоважа са пет тачака представља да је особа одслужила или још увек служи казну затвора. Четири тачке око средње тачке симболизују затворске зидове, а тачка у средини симболизује затвореника заглављеног у тим зидовима.

Сузе

Капљице су вероватно најпрепознатљивије тетоваже и једна су од оних тетоважа које су постале популарне и код обичних људи. Обично тетовирано на лицу испод ока, изгледа као да се особи суза котрља низ образ. Обично то значи да је особа или покушала да почини убиство или је то учинила и провела је време за то у затвору. Тетоважа није тако једноставна како изгледа и у различитим земљама има различита значења.

Кловнови

Тетоваже кловна на затвореницима обично су исписане једним срећним лицем и једним тужним. Али не грешите, у њима нема ништа смешно. Затвореници верују да приказују супротне ситуације, попут срећног живота пре и тужног садашњег живота. У Бразилу ова тетоважа има потпуно другачије значење. То значи да сте убица полицајаца. Затвореницима који имају кловновске тетоваже у Бразилу није лако, као да затвор није довољно тежак .

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.