· · Коментари: 0
КОЖА

Знате ли како изгледа СУВА КОЖА? И што је још важније, како је довести у РАВНОТЕЖУ?

Кожа какву сте одувек желели може се постићи правилном негом. Први корак је да препознате властити тип коже и пронађете адекватне препарате.

1600682571_Depositphotos_13887199_s-2019.jpg
Фото: Депозит

У беаутy часописима и ТВ рекламама многи од нас помало завидно гледају беспрекорну кожу манекенки које рекламирају различите производе за негу и лепоту. Блистава, сјајна и беспрекорна кожа многима је недосањани сан. Понекад је ствар генетике, понекад неправилне исхране, понекад окружења које доприноси исушивању коже, понекад процеса старења или узимања неких лекова, а понекад једноставно коришћење производа који не одговарају нашој кожи.

Промене на кожи, сувоћа, осећај затезања и нелагоде претежно долазе до изражаја током и након зимских месеци. Хладноћа и ветар, сув ваздух у затвореним просторима и централно грејање, ужитак који нам доноси дуго туширање врућом водом, све су то фактори који доприносе исушивању коже. Али, има и оних који се с проблемом суве коже боре током целе године. Знате ли који је ваш тип коже?

Прочитајте још: ПРОЧИТАЈТЕ која ДВА састојка треба мазати на ЛИЦЕ да бисте СПРЕЧИЛИ БОРЕ

Знамо да се основни типови коже деле на суву, нормалну и комбиновану кожу. Најчешћи тип коже је управо комбинована кожа, која је масна у подручју Т-зоне, а подручје око очију и образи суви. Нормална кожа је глатка, без видљивих пора, не затеже и здравог је сјаја. Када је сува, кожа затеже, перута се, пуца, склона је црвенилу, изгледа уморно и запуштено, а најчешће су погођена подручја лица, руку, лактова и колена.

Фото: Депозит

Ту је још и дехидрирана кожа, која често изазива збуњеност, јер многи не разликују суву од дехидриране коже. Но разлика је прилично једноставна. Док сува кожа спада под тип коже, дехидрирана кожа је стање које могу изазвати различити узроци.

Прочитајте још: Омиљена активност троши НАЈВИШЕ КАЛОРИЈА! Жене, да ли знате шта најбоље одржава вашу ЛИНИЈУ?

Другим речима, код суве коже жлезде лојнице не излучују довољно масти и она је углавном сува током целе године, док дехидрираној кожи недостаје воде. То значи да и масна кожа може под одређеним условима да постане дехидрирана.

Како да помогнете вашој кожи?

Кључни састојци за негу суве коже у својој формулацији морају да буду такви да не садрже превелику количину воде. Хидратација јесте одговор на суву кожу, међутим ако се препарат претежно састоји од воде, она ће у контакту са кожом испарити, па храњиве ствари неће благотворно деловати на кожу жељну неге.

Прочитајте још: Лековите биљке ЈАЧАЈУ КОСУ и спречавају ОПАДАЊЕ! Ево како да их користите

Међутим, уље може продрети у дубље слојеве коже, па су се препарати за негу који као главну активну ствар садрже квалитетна уља показали много делотворнијим од производа на бази воде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.