· · Komentari: 0
LICE

PROČITAJTE koja DVA sastojka treba mazati na LICE da biste SPREČILI BORE

Koliko puta ste bili u situaciji da vam prijateljica nahvali neki proizvod za negu kože, ali kada ga po njenoj preporuci kupite i namažete, shvatite da vam iritira lice?

1600085811_Depositphotos_170667906_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Zašto se događa da ono što nekome veoma prija, drugome čak škodi?

Ova pitanja su dobro poznata dermatolozima. Tako dr Džojs Imahijerobo, koja je znanje sticala na prestižnom Harvardu i Kembridžu, kaže:

Pročitajte još: GOLIŠAVE slike na INSTAGRAMU kako biste privukli pratioce? Proverite da li ova TAKTIKA radi

- Neki aktivni sastojci koji se koriste u proizvodima za negu mogu da deluju nadražujuće kada se pomešaju sa drugima, posebno kod osoba koje imaju osetljivu kožu.

Ne držite se samo jedne kozmetičke linije Foto: Depozit

To, međutim, ne znači da ne smete da koristite više od jedne linije proizvoda, samo je bitno da uzmete u obzir koje sastojke sadrži svaki proizvod i kozmetička marka i da li bi ta kombinacija mogla da napravi pustoš na vašoj koži. Stoga, evo sastojaka za koje je dokazano da udruženi deluju moćnije, pa je poželjno da ih upotrebljavate istovremeno.

Retinol neguje, a glicerin vlaži kožu.

Retinol i glicerin
Iako je retinol čudesni sastojak za negu kože, mana mu je što je prilično isušuje. Zbog toga dermatolozi savetuju pacijente da je štedljivo koriste, pomalo, dok se koža ne navikne i prestane da se peruta. Sastojak koji može da spreči iritacije prilikom upotrebe proizvoda koji sadrži retinol jeste glicerin, jer vlaži kožu.

Kada se udruže vitamin C i ferulinska kiselina dobije se savršena nega kože.

Vitamin C i ferulinska kiselina

Vitamin C je moćan antioksidans koji smanjuje bore i pomaže u uklanjanju neželjenih hiperpigmentacija. Postaje još snažniji kada se kombinuje sa glutationom i ferulinskom kiselinom, snažnim biljnim antioksidansom koji regeneriše kožu. Kada se udruže vitamin C i ferulinska kiselina koža dobija zaštitni oklop.

Pročitajte još: Svi ga imate u ORMANU, svi ga NOSITE, a sada dobija NOVE OBLIKE

Retinol i hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je još jedno moćno sredstvo koje čini čuda u hidrataciji.

- Kako starimo, koža gubi vodu i vlagu, a posebno uz upotrebu sastojaka koji je isušuju, kakav je retinol iz drugih proizvoda. Hijaluronska kiselina će vam pomoći da održite vlažnost - objašnjava Engelman.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.