· · Коментари: 0
РЕБУС

Чупави, огромни и гађали су камењем америчке војнике. Ко су ОНИ?

После више од пола века, учесници рата у Вијетнаму проговорили су о сусретима са бићима која нису била ни људи ни мајмуни, а највише су личили на чувене Бигфуте.

1606646645_evolution-3837062_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

У Вијетнамском рату, који је трајао двадесет година, догађало се нешто о чему се данас мало говори. Ратне приче о сусретима са несвакидашњим и монструозним бићима нису никаква реткост, а амерички војници на југу Индокинеског полуострва током ратних 60-тих и 70-тих година оставили су сведочанстава о "људима из џунгле", чудним двоножним створењима налик мајмунима.

Прочитајте још: Научници потписују петицију ПРОТИВ слања порука у СВЕМИР: Мисле да су ванземаљци претња за нас?!

Описи тих бића мало се разликују код очевидаца: била су висока око два метра, снажне грађе и мишићава, видно избочених стомака, са дугачким удовима и обрасла браон или црвенкасто смеђом и црном длаком. Главе су дугуљасте, са тамним, дубоко усађеним очима испод избочених обрва и јаким, истакнутим вилицама.

Осим отисака стопа нема скелета и слике.
Батутут
Локално становништво их назива их "Батутут" (створење из вијетнамске митологије), "Ујит" или "Нгуоу рунг", у слободном преводу "Људи из џунгле". Постојали су и изрази "Смрдљиви мајмуни" или "Одвратни мајмуни".

Ова бића су живела у забаченим деловима Централне висоравни и шумама. Од првих сусрета са њима, почетком 19. века па до данас, осим неколико отисака стопа, није откривен ниједан чврсти, материјални доказ о постојању створења, у виду скелета или ухваћеног, живог примерка. Нити је снимљена једна јасна фотографија.

Исмевали су антрополога који их је срео у 19. веку.

Још 1895. антрополог Пол Ди Енжој објавио  је чланак да је открио популацију дивљих људи на Централним висоравнима Вијетнама, па чак и ухватио једног од њих, његово писање наишло је на подсмех.

Прочитајте још: ДВЕ године су путовали до СРБИЈЕ, а када је дошла ЦРВЕНА АРМИЈА уништили су ОФИЦИРСКЕ униформе (ФОТО/ВИДЕО)

Личи на орангутана, али они тамо не живе Фото: Пиксабеј

Јединица америчких маринаца, која се 1966. године затекла на локацији Брдо 868 на раздаљини од неколико десетина метара приметили су да се крошње дрвећа тресу. Помислили су да су снаге Вијетконга у пролазу. Радио везом су позвали команду и наређено им је да се притаје, како не би одали своју позицију.

Воници испрепадани
За преостало време које сам провео у Вијетнаму више никада нисам чуо такве звуке или видео тако нешто. Прича о томе се брзо раширила. Био сам толико узнемирен да сам тражио премештај, да не бих више био у џунгли - рекао је један од учесника.
Војнике је окружила стотина хуманоидних чупаних креатура!

Ускоро се показало да су окружени чупавим, двоножним хуманоидним креатурама, проценивши да их има на стотине! Команда је поново била да не отварају ватру, да не би привукли пажњу непријатеља, него да створења отерају бацајући на њих камење.

Прочитајте још: Када је ПУТИН сео на ОВУ СТОЛИЦУ сви су знали да ће бити први човек РУСИЈЕ (ФОТО)

Показало се да то баш није била мудра одлука, јер су створења на исти начин узвратила и читава џунгла је одјекивала. Капетан је преко радио везе у "директном преносу" слушао праву битку која се одвијала на Брду 868, са крицима, јауцима бола погођених и урлањем тајанствених нападача.

На место окршаја послато је појачање и они су затекли бојно поље са повређеним војницима али и неколико страдалих човеколиких створења. Шта је било са њиховим телима, није се сазнало, али је инцидент постао познат као Битка код Донг Дена. Повређени маринци су евакуисани хеликоптерима, а чудна бића прозвана су "Каменим мајмунима" и Брдо 868 - Брдо мајмуна!

Прочитајте још: По наређењу тајних сила ЦАР је ЖРТВОВАН: Црква тврди да су РОМАНОВИ убијени на РИТУАЛАН НАЧИН

Ветеран Роберт Бајерд у дневнику, који је водио у џунгли, записао је да је 1968. године његова јединица у току ноћи чула необјашњиву буку у околини кампа. Десетар са надимком Панчо пошао је да испита шта се дешава и одлучно се попео на оближње брдо, где се налазио бункер. Када се враћао, чули су да је испалио неколико кратких рафала из свог оружја, пре него што је, избезумљен, утрчао у камп. Панчо му је рекао да је сусрео Каменог мајмуна, да их је било свуда око логора!

Само су проналазили трагове Фото: Пиксабеј

Сведочанстава је много, а током 70-тих година, две експедиције, генерала Вијетконга Хоан Мин Та, 1974. и након њега професора Во Кија са Вијетнамског националног универзитета, биле су безуспешне у покушају да уђу у траг легендарним креатурама. У 1982. екипа коју је водио професор Тран Хонг Виет са Педагошког универзитета у Ханоју успела је само да открије чудне отиске стопала у џунгли, који нису били ни људски ни мајмунски, и начини калупе.

Прочитаје још: Зашто дајемо ПОКОЈНИКУ 40 дана? Фантомски ДНК доказује ПОРЕКЛО човека које ће многе УПЛАШИТИ

Високи 2,5 метара
Поручник Алан Сипла, из 101. Ваздушне дивизије, док је патролирао хеликоптером, видео је трагове и приземљио се да их испита. Стопе су биле дугачке 45 ишироке 20 центиметара и раскорак међу њима био је метар и 20 центиметара. Поручник је проценио да је биће морало да буде тешко бар 150 килограма и високо око 2,5 метра.

Ветеран Стив Вилијемс и његови саборци током једне ноћне акције специјалних снага у густој џунгли 1967. године слушали су три ноћи слаб, режећи звук. Четврте су наишли на распаднути торзо "креатуре налик Бигфуту", страдале, вероватно, од нагазне мине.

Бигфут је страдао од нагазне мине...

"Могли смо да видимо унутрашње органе, плућа, кичму и зубе - сви равни, добро формирани кутњаци, осим очњака који су били дужи и изражени - известио је Вилијамс.

Од теорија које покушавају да објасне "Камене мајмуне" једна је да су то биле халуцинације исцрпљених и дрогираних војника. Амерички војници јесу користили марихуану, али она, за разлику од ЛСД-а, не изазива халуцинације. Међутим, необична бића сусретала је и друга, противничка страна.

Прочитајте још: ЧУВЕНИ лекар МОЛОХОВ се куне у КРАЉА ЈЕСЕНИ и ЦАРА ЗИМЕ: Руси лече 20 БОЛЕСТИ белим кореном!

То сигурно нису орангутани јер их у Вијетнаму нема. Осим тога, кажу стручњаци, "људи из џунгле" били су највише активни у сумрак или током ноћи и ишли су у групама. Да су непозната врста примата, можда човеколиких, или преживела популација хоминида или предака људи, звучи као могуће решење загонетке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.