· · Коментари: 1
НЕВЕРОВАТНО

Летео је на плочи, а људи су мислили да је НЛО! То је био први антигравитациони лет изнад Сибира (ВИДЕО)

Руска штампа је писала да је Виктор Степанович Гребењиков је 1990. године извео први лет антигравитационом платформом.

Систем је осмишљен на основу необичне микроструктуре хитинског покрилца једног сибирског инсекта Ако је све било онако како је наведено у часопису "Техника младима", ова справа је развијала брзину до 1.200 километара на сат и била је лака за маневрисање, али и за склапање

Прочитајте још: Научници потписују петицију ПРОТИВ слања порука у СВЕМИР: Мисле да су ванземаљци претња за нас?!

Био у логору
Године 1947. осуђен је на 20 година затвора због фалсификовања бонова за хлеб. У логору је преживео захваљујући осликавању  пропагандног материјала. На слободу је пуштен 1953. године.

Антигравитацона платформа дело је Виктора Степановича Гребењикова, а до данас није сасвим сигурно да ли је заиста могла све што је њен изумитељ тврди. Гребењиков је рођен 23. априла 1927. у Симферопољу на Криму (мајка му је била аристократкиња, а отац механичар) и бавио се ентомологијом (понајвише пчелама)...

Научни часопис је описао лет до детаља.

Управо га је страст према проучавању инсеката довела до открића по којем је познат: "антигравитационе платформе".  Године 1993. признати научни часопис "Техника младима" објавио је његов чланак "Ноћни лет на гравитолету" . Детаљне извештаје о искуствима летења дао у књизи "Мој задивљујући свет".

Прочитајте још: ДВЕ године су путовали до СРБИЈЕ, а када је дошла ЦРВЕНА АРМИЈА уништили су ОФИЦИРСКЕ униформе (ФОТО/ВИДЕО)

Књига Фото: Треће око

- У лето 1988. године, гледајући хитинске омотаче инсеката кроз микроскоп, њихове осетљиве антене, најфиније љускице крила, заинтересовао сам се за необично ритмичну микроструктуру једног инсекта - каже Гребеников.

Конкретно су му привукла пажњу покрилца.

Хитина је одлетела!

- Ставио сам ову малу удубљену хитинску плочу на сталак микроскопа, а онда се догодило: "детаљ" је "побегао" од пинцете, лебдео неколико минута у ваздуху изнад хитина на сталку и отпловио кроз ваздух удесно, у смеру кретања казаљке на сату, зањихао се и онда нагло пао на сто.

Прочитајте још: По наређењу тајних сила ЦАР је ЖРТВОВАН: Црква тврди да су РОМАНОВИ убијени на РИТУАЛАН НАЧИН

- Кад сам дошао себи, повезао сам неколико плочица жичицом, а резултат је био вишеслојни "хитиноблок". Ставио сам га на сто. Чак и такав релативно тежак предмет попут расјнегле није могао да стоји на њему. И опет сам остао без даха - каже научник.

Инсекти имају антигравитациона крила!
Крила Фото: Треће око

Према Гребењикову, разлог што неки инсекти могу да лете је у структурама шупљина. Није у питању само кретање крила, већи анигравитациона сила створена необично уређеном структуром микромрежа. Наводно је овај посебан ефекат откривен само код једне врсте сибирских инсеката.

Прочитаје још: Зашто дајемо ПОКОЈНИКУ 40 дана? Фантомски ДНК доказује ПОРЕКЛО човека које ће многе УПЛАШИТИ

Крајем 1980-их је дошао до првих сазнања, а 1990. је испробао први модел антигравитационе платформе. Први лет извео је у ноћи између 17. и 18. марта у предграђу Новосибирска.

- Подигао сам се право са улице, верујући да сви спавају у два сата ноћу, да ме нико није видео. Био сам метрима удаљен од земље и прелазио сам преко снегом покривених поља.Објавили су у вестима: 'Поново ванземаљци?', што јасно говори да ме је ипак неко приметио. Неки су причали о светлећим лоптама, други о правом тањиру - пише иноватор.

Прочитајте још: Био је ОМИЉЕН СРПСКИ ВЛАДАР: Деспот Стефан је СПАВАО ОКОВАН и ноћу ШЕТАО по селу, а разлог се и данас ПРЕПРИЧАВА (ФОТО)

Доказ Фото: Треће око

Наставио је да унапређује справу, путујући по 400 километара.

Путовао је по 400 километара, имао је сведоке академике и фотографе!

Звучи као научна фантастика? Ипак, Викторов пријатељ Јуриј Чередниченко, запослен у Руској академији наука, потврдио је да је неколико пута видео уређај. У "Техници младима" објављене су и детаљне фотографије, и проверено је и да није у питању фотомонтажа - платформа заиста "лебди" у ваздуху, а фотограф Михаил Довгал је потврдио је све заиста било тако и на лицу места.

Прочитајте још: Када је ПУТИН сео на ОВУ СТОЛИЦУ сви су знали да ће бити први човек РУСИЈЕ (ФОТО)

Почетком 2001. године неколико пута су га посетиле разне институције... До тада му се здравље погоршало и био је делимично парализован. Април< 2001. године Гребењиков је умро, одневши са собом  знање о ефекту шупљинских структура и о "гравитолету". Сведоци и син проналазача подсећају да је уређај био направљен углавном само од дрвета и изгледао је прилично једноставно, и лако се склапао.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.