Oglas
Oglas
· · Коментари: 2
НЕВЕРОВАТНО

Вељко Милковић из Новог Сада је пловио ИСПОД ДУНАВА, нашао ходник и КРСТ, а иза свега се крију ПРИЧЕ (ФОТО)

Испод Петроварадина се налази ходник који води до малтешког или крста темпара, а ту су из Беча донели младунчад немани.

1598964905_petrovaradinski-tvrdjava-0811-2019-15.jpg
Фото: Војислав Данилов
Oglas

Војислав Девић, картограф и архитекта из Новог Сада верује да се испод Петроварадинске тврђаве налази тунел дугачак 30 метара о чему можете прочитати ОВДЕ.

Прочитајте још: Свети храст помаже нероткињама, а ђавоља вода да људи прогледају: Пет мистичних места која се налазе у Србији

Девић није усамљен у веровању у највећу новосадску мистерију. Вељко Милковић, истраживач и проналазач из српске Атине је још давно пловио испод Дунава.

Испод тврђаве Фото: В. Д.
Са рониоцима је пронашао потопљени ходник.

- Негде 60-их година прошлог века са групом рониоца сам запловио испод реке, када смо пронашли потопљени ходник, стигли до земљаног чепа и видели крст, који може да буде темпларски или малтешки. Публиковао сам први то откриће и касније наставио да се бавим мистеријама тврђаве - каже Милковић.

У подземљу се окупљају сатанисти и неонацисти.

Јасно је да се неки чудни ритуали одигравају у подземљу. Видљиви су трагови сатаниста, секташких група са обележјима, кукастим крстовима и лобањама. Има прилично нацистичких и неонацистичких симбола на зидовима, јер је на овим просторима живело много Немаца.

Прочитајте још: Црној мачки одсеку реп или се нађе змијска кошуљица: Баба СИНЂА код Неготина баца чини и скида магију (Фото)

Криминалци су овде скривали украдене ствари.

Знамо да су се у тврђави окупљале и криминалне групе, које су ту тајно састанчиле и сакривале украдене ствари. Војска раније није могла да контролише цео простор, па је место било добро као збег.

Гавра пљачкао златаре
Још се препричава прича о Димитрију Гавриловићу Гаври, који је овде сакривао опљачкано злато из златара - каже Милковић.

Овде се не завршава лавиринт мистерија које прожимају идентитет Петроварадинске тврђаве. Прича о аждајама из овог краја дуго је плашила чак и неустрашиве. Милковићу је познат и њен историјат.

Из Беча су донели младунце аждаја које су овде остале...

- Наводно је све почело после катастрофалног пораза Турака који су одлучили да се освете Аустријанцима тако што су њихови специјалци донели младунчад немани из Отоманске империје, оставивши их да се множе и сеју панику - каже Милковић.

Нестали са бала
Када се у 19. веку овде одржавао бал за војна лица и њихове супруге, један подофицир је одвео своју вереницу да јој покаже подземље, али се они никада нису вратили. Причало се да су страдали од немани које су Турци давно ту населили.

Прочитајте још: У овом градићу чим падне киша сви БЕЖЕ из поља, јер тамо камење РАСТЕ!

Наводно је аждаја појела војника Краљевине Југославије. Онда је 50-их година прошлог века поново оживела прича о немани. Студентски домови су у то време били близу Музеја на тврђави, када је један студент, спремајући испите, угледао на трави питона и побегао у страху. Група његових колега је кренула у потрагу за змијом, али узалуд.

Питон се после 20 година појавио код Старе Пазове!

Око 20 година касније, објављена је вест да је код Старе Пазове погажен један питон. Тада се јавио професор из Ниша који је рекао да је то питон са Петроварадина, и да је он био у групи студената која је пре две деценије видела траг повлачења змије - прича истраживач и додаје да се њему два пута учинило да у тунелу види сенку аждаје.

Прочитајте још: "Тело повијено, очи су жалосно пиљиле у мене, а онда су се проламали најужаснији крици": Замак у ком је одрасла Елизабета друга крије ужасну ТАЈНУ

Уверен је да је имао среће, јер у том тренутку сигурно није била гладна, па га је поштедела. Иначе би то био крај његовог истраживања. И живота.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas