Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МИСТЕРИЈЕ

Пет тајних врата КОЈА НЕ СМЕЈУ БИТИ ОТВОРЕНА! Грађевине које крију проклетства и данас стоје (ФОТО)

Ова врата су мистериозна и застрашујућа у исто време

1654966441_hram.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Ако се сећате ормара која Луси преноси у магични свет Нарније, знаћете како су врата наша улазница у свет магије и мистерије без преседана. Заправо, постоје места у стварном свету која имају врата запечаћена годинама из мистериозних разлога.

Данас вам је представљамо 5 таквих мистериозних врата која су запечаћена. Хајде да пронађемо њихову мистериозну прошлост и сазнамо шта свет има да каже о њима.

1. Таџ Махал

Шокирани сте када видите Таџ Махал на овој листи? Па, оличење љубави која је грађена у распону од 20 дугих година има неколико мистериозних врата закључаних да нико не може да уђе. Има укупно 1089 соба, али поједине су остале скривене. Њихова закључана врата су нас натерала да се запитамо шта је тамо. 

Прочитајте још: 8 НАЈЧУДНИЈИХ ФОБИЈА које често погађају мушкарце: Изненадиће вас чега се плаше

Међу различитим теоријама, једна је да су собе састављене од мермера и да би превише излагања угљен-диоксиду могло да га претвори у калцијум карбонат. Као резултат тога, четири куле око Таџ Махала могу се срушити. Из истог разлога у овим просторијама нема вентилације.

Друга теорија је да је Мумтаз Махал сахрањен тамо у једној од тих просторија, они који верују у ову теорију сматрају да је мртво тело Мумтаз Махала тамо присутно у истом стању у којем је била када је умрла.

2. Велика сфинга из Гизе

Велика Сфинга из Гизе, митско створење са телом лава и главом човека, изграђена је пре 4.500 година. За завршетак је било потребно 100 радника и три године. Мистерија Сфинге је да постоје две правоугаоне коморе на дубини од 7,6 метара. Ове коморе су откривене сеизмографима и налазе се испод шапа Сфинге. Истраживачи сматрају да постоје два улаза у ове одаје, али су они запечаћени.

Владини званичници су ограничили даља истраживања и стога остаје мистерија шта се крије иза врата. Међутим, неке теорије верују да ће нас врата одаје одвести у дворану записа у којој се налазе свици докумената у којима су Египћани успели да забележе историју несталог континента Атлантиде.

Прочитајте још: "ЛЕТЕЋЕ КОЗЕ": Мрачна истина иза приче о мароканским козама које живе на дрвећу (ФОТО/ВИДЕО)

3. Храм Падмабхасвами

Индија има још једна мистериозна врата која се нису отварала од 16. века. Храм Срее Падмабхасвами налази се у Тривандруму. Храм је свето светилиште Маха Вишнуа и изграђен је у 16. веку, а касније су га обновили краљеви Траванкора познати по свом богатству. Храм има шест сводова од А до Ф и никада није отворен до 2011. године када је отворено 5 од 6 сводова. Из ових трезора су откривена блага укључујући злато, драгуље, новчиће и идоле. Процењена вредност богатства била је трилион долара. 

Свод Б и данас је затворен са две кобре украшене на капији што открива да свод чувају ове опасне животиње. Легенда каже да су 1930-их неки освајачи храмова покушали да уђу у трезор, али нису успели због страшних кобри које су се појавиле ниоткуда. Такође, постоји веровање да су врата заштићена фаталним проклетством и да их може отворити само 'Садху' који има знање о 'Гаруда Мантри'. На велико изненађење, главни ревизор Винод Раи је изјавио да је трезор Б отваран седам пута од 1990. године и да се ништа страшно није догодило.

4. Банф Спрингс

Банф Спрингс у Канади би могао бити најбољи одмор. Амбијент хотела је миран и без журбе створен са погледом на планину Рундл и долину Боу. Међутим, иза величанственог хотела постоји мистерија која се одвија. Многе приче о духовима су се појавиле током година, као што су Сам МекКаули-звонар, расплесана невеста и соба 870. Управа хотела иако признаје истинитост ових прича осим једне – мистериозне собе 873. Ниједном госту није дозвољено да уђе у собу укључујући особље хотела и како би се могло ући кад нема врата! Да, добро сте ме чули, нема врата.

Соба 873 на 8. спрату мистериозно недостаје, нема врата у собу 873, већ дуги развучени зид на месту где су врата требало да буду. Међутим, када покуцате на зид он је шупаљ што потврђује просторију иза омалтерисаног зида. Легенда каже да се 1928. догодио шокантан инцидент, брачни пар и њихова ћерка су се пријавили, али нико од њих није био жив да би се одјавио из хотела. Ноћу је отац убио своју жену и ћерку пре него што се убио. Од тог дана затечени су гости који су резервисали собу 873 да се жале на вриске и крваве отиске шака девојке на огледалу, због чега је соба запечаћена.

Прочитајте још: ГРАД КОЈЕГ ВИШЕ НЕМА : Жрнов - једна од највећих мистерија Србије (ФОТО)

5. Маузолеј првог цара Ћин Ши Хуанга

Ћин Ши Хуанг, данас познат као Први цар, умро је 210. пре нове ере и остао закопан под песком окружен Меркуром 2000 година. Његова највећа амбиција била је да освоји свих шест зараћених држава древне Кине. Он је ставио тачку на феудализам и поново ујединио земљу под династијом Кин. Године 1974. неки фармери су копали бунар у близини старе кинеске престонице Сијанга када су открили чудну фигуру – војника од теракоте. Пројекат ископавања који је трајао више од 4 деценије открио је неколико хиљада војника који су штитили маузолеј Цара.

Према истраживачима, могло би бити око 8000 војника, до сада је ископано 2000. Користећи високе технике као што су даљинско испитивање, радар који продире у земљу и узорковање језгра, научници су дали шокантна истраживања. Царева гробница је много већа него што се верује – скоро 38 квадратних миља. Међутим, оно што се крије унутра је мистерија и тако ће и остати. Једина претпоставка до сада је шта је историчар из династије Хан Сима Киан написао у својим историјским записима. Према Сима Киану, маузолеј садржи палате и куле заједно са благом.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas