Oglas
· · Komentari: 0
MISTERIJE

Pet tajnih vrata KOJA NE SMEJU BITI OTVORENA! Građevine koje kriju prokletstva i danas stoje (FOTO)

Ova vrata su misteriozna i zastrašujuća u isto vreme

1654966441_hram.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub
Oglas

Ako se sećate ormara koja Lusi prenosi u magični svet Narnije, znaćete kako su vrata naša ulaznica u svet magije i misterije bez presedana. Zapravo, postoje mesta u stvarnom svetu koja imaju vrata zapečaćena godinama iz misterioznih razloga.

Danas vam je predstavljamo 5 takvih misterioznih vrata koja su zapečaćena. Hajde da pronađemo njihovu misterioznu prošlost i saznamo šta svet ima da kaže o njima.

1. Tadž Mahal

Šokirani ste kada vidite Tadž Mahal na ovoj listi? Pa, oličenje ljubavi koja je građena u rasponu od 20 dugih godina ima nekoliko misterioznih vrata zaključanih da niko ne može da uđe. Ima ukupno 1089 soba, ali pojedine su ostale skrivene. NJihova zaključana vrata su nas naterala da se zapitamo šta je tamo. 

Pročitajte još: 8 NAJČUDNIJIH FOBIJA koje često pogađaju muškarce: Iznenadiće vas čega se plaše

Među različitim teorijama, jedna je da su sobe sastavljene od mermera i da bi previše izlaganja ugljen-dioksidu moglo da ga pretvori u kalcijum karbonat. Kao rezultat toga, četiri kule oko Tadž Mahala mogu se srušiti. Iz istog razloga u ovim prostorijama nema ventilacije.

Druga teorija je da je Mumtaz Mahal sahranjen tamo u jednoj od tih prostorija, oni koji veruju u ovu teoriju smatraju da je mrtvo telo Mumtaz Mahala tamo prisutno u istom stanju u kojem je bila kada je umrla.

2. Velika sfinga iz Gize

Velika Sfinga iz Gize, mitsko stvorenje sa telom lava i glavom čoveka, izgrađena je pre 4.500 godina. Za završetak je bilo potrebno 100 radnika i tri godine. Misterija Sfinge je da postoje dve pravougaone komore na dubini od 7,6 metara. Ove komore su otkrivene seizmografima i nalaze se ispod šapa Sfinge. Istraživači smatraju da postoje dva ulaza u ove odaje, ali su oni zapečaćeni.

Vladini zvaničnici su ograničili dalja istraživanja i stoga ostaje misterija šta se krije iza vrata. Međutim, neke teorije veruju da će nas vrata odaje odvesti u dvoranu zapisa u kojoj se nalaze svici dokumenata u kojima su Egipćani uspeli da zabeleže istoriju nestalog kontinenta Atlantide.

Pročitajte još: "LETEĆE KOZE": Mračna istina iza priče o marokanskim kozama koje žive na drveću (FOTO/VIDEO)

3. Hram Padmabhasvami

Indija ima još jedna misteriozna vrata koja se nisu otvarala od 16. veka. Hram Sree Padmabhasvami nalazi se u Trivandrumu. Hram je sveto svetilište Maha Višnua i izgrađen je u 16. veku, a kasnije su ga obnovili kraljevi Travankora poznati po svom bogatstvu. Hram ima šest svodova od A do F i nikada nije otvoren do 2011. godine kada je otvoreno 5 od 6 svodova. Iz ovih trezora su otkrivena blaga uključujući zlato, dragulje, novčiće i idole. Procenjena vrednost bogatstva bila je trilion dolara. 

Svod B i danas je zatvoren sa dve kobre ukrašene na kapiji što otkriva da svod čuvaju ove opasne životinje. Legenda kaže da su 1930-ih neki osvajači hramova pokušali da uđu u trezor, ali nisu uspeli zbog strašnih kobri koje su se pojavile niotkuda. Takođe, postoji verovanje da su vrata zaštićena fatalnim prokletstvom i da ih može otvoriti samo 'Sadhu' koji ima znanje o 'Garuda Mantri'. Na veliko iznenađenje, glavni revizor Vinod Rai je izjavio da je trezor B otvaran sedam puta od 1990. godine i da se ništa strašno nije dogodilo.

4. Banf Springs

Banf Springs u Kanadi bi mogao biti najbolji odmor. Ambijent hotela je miran i bez žurbe stvoren sa pogledom na planinu Rundl i dolinu Bou. Međutim, iza veličanstvenog hotela postoji misterija koja se odvija. Mnoge priče o duhovima su se pojavile tokom godina, kao što su Sam MekKauli-zvonar, rasplesana nevesta i soba 870. Uprava hotela iako priznaje istinitost ovih priča osim jedne – misteriozne sobe 873. Nijednom gostu nije dozvoljeno da uđe u sobu uključujući osoblje hotela i kako bi se moglo ući kad nema vrata! Da, dobro ste me čuli, nema vrata.

Soba 873 na 8. spratu misteriozno nedostaje, nema vrata u sobu 873, već dugi razvučeni zid na mestu gde su vrata trebalo da budu. Međutim, kada pokucate na zid on je šupalj što potvrđuje prostoriju iza omalterisanog zida. Legenda kaže da se 1928. dogodio šokantan incident, bračni par i njihova ćerka su se prijavili, ali niko od njih nije bio živ da bi se odjavio iz hotela. Noću je otac ubio svoju ženu i ćerku pre nego što se ubio. Od tog dana zatečeni su gosti koji su rezervisali sobu 873 da se žale na vriske i krvave otiske šaka devojke na ogledalu, zbog čega je soba zapečaćena.

Pročitajte još: GRAD KOJEG VIŠE NEMA : Žrnov - jedna od najvećih misterija Srbije (FOTO)

5. Mauzolej prvog cara Ćin Ši Huanga

Ćin Ši Huang, danas poznat kao Prvi car, umro je 210. pre nove ere i ostao zakopan pod peskom okružen Merkurom 2000 godina. NJegova najveća ambicija bila je da osvoji svih šest zaraćenih država drevne Kine. On je stavio tačku na feudalizam i ponovo ujedinio zemlju pod dinastijom Kin. Godine 1974. neki farmeri su kopali bunar u blizini stare kineske prestonice Sijanga kada su otkrili čudnu figuru – vojnika od terakote. Projekat iskopavanja koji je trajao više od 4 decenije otkrio je nekoliko hiljada vojnika koji su štitili mauzolej Cara.

Prema istraživačima, moglo bi biti oko 8000 vojnika, do sada je iskopano 2000. Koristeći visoke tehnike kao što su daljinsko ispitivanje, radar koji prodire u zemlju i uzorkovanje jezgra, naučnici su dali šokantna istraživanja. Careva grobnica je mnogo veća nego što se veruje – skoro 38 kvadratnih milja. Međutim, ono što se krije unutra je misterija i tako će i ostati. Jedina pretpostavka do sada je šta je istoričar iz dinastije Han Sima Kian napisao u svojim istorijskim zapisima. Prema Sima Kianu, mauzolej sadrži palate i kule zajedno sa blagom.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas