· · Коментари: 0
ДРАМА

Човека ПРОГУТАО КИТ док је ронио! Ево како је успео да побегне из чељусти побеснеле немани (ФОТО)

Ронилац и ловац јастоге кога је кит прогутао целог, помислио је „овако ћу умрети“, али је неким чудом преживео и преживео да исприча причу

1654866965_______________________________________________________________________________0-460000000000998.jpg
Фото: Принтскрин/Фејсбук

Мајкл Пакард, 56, вратио се на посао само три недеље након што је завршио заробљен у устима кита грбавца док је ронио у Провинстауну у Масачусетсу.

Тај 11. јун прошле године почео је као нормалан дан за Мајкла, али његов свет се изненада замрачио након што га је ударило нешто као "теретни воз" приликом његовог трећег роњења дана.

Прочитајте још: "ПОБЕГАО САМ СА СВОГ ВЕНЧАЊА": Чувар српске културе, Виктор Лазић, постао ИНДОНЕЖАНСКИ зет (ФОТО)

Рекао је за Кејп Код Тајмс : „То је био само нормалан дан за мене. Излазим одмах у излазак сунца. Ушао сам у воду и направио два зарона. Обично зароним око 30 до 40 минута. И онда трећи зарон, заронио сам доле и спуштао се на дно. И био сам на самом дну. И само сам добио ударац. Баш као теретни воз... и онда је одједном постало црно. Вода је само јурила, јурила око мене, и црна, и осећао сам притисак на цело тело. И само сам се кретао кроз воду као опако брзо." Онда је кренула права борба за живот:

Фото: Принтскрин/Фејсбук

"Одмах сам знао да сам у киту, а не у ајкули… и онда ми је испао регулатор (уређај за дисање)... и рекао сам, 'Боље да зграбим ту јеб**у ствар.' Вратио сам се у уста. И ја сам унутра, и покушавам да изађем, а кит јеб**о полуди. И мислим у себи, 'то је то, Мајкл. То је то. Овако се умире.' И био сам 100 посто сигуран да... нећу се извући из ове ситуације. То је била готова ствар, и размишљао сам о својој деци и својој жени."

Али у невероватном налету среће, Мајкл је рекао да је кит почео да се пење и да је изненада ударио на површину, затресао својом огромном главом и испљунуо Мајкла у океан.

Прочитајте још: Због чега се злоћудно обољење зове РАК? Иза назива крије се занимљива прича

"Само сам гледао у небо. С**бан сам, знам, али мислим да ћу преживети", рекао је.

То није било прво искуство блиске смрти за Мајкла након што је преживео авионску несрећу у Костарики пре 20 година.

„Оно што ме више прогања је моја авионска несрећа“, рекао је.

„То је више застрашујуће, јер је ово било тако брзо... авионска несрећа, седео сам у џунгли три дана... пробушена плућа и четири сломљена ребра, 180 шавова у мојој глави. Вероватно бих издржао још један дан, тако да сам имао доста времена да размишљам о својој смртности."

Фото: Unsplash

Мајкл је остао у модрицама и претрпео је оштећење лигамената колена након кратког боравка у китовим устима, али је рекао да више ни не размишља о томе када је у води.

Рекао је: „У мом занимању, увек имам неку трему пре него што уђем у воду. Пало ми је на памет, али не могу да се фокусирам на то. Једноставно сам избацио из ума. Помислио сам, 'ово је твој посао', и заронио сам доле и ни не размишљам о томе."

Додао је: „Још увек сам исти стари момак који ради своје исто старо с**ње.“

Мајкл сада ради на филму о авантури са китом са запосленим у Бостон Глобеу и режисером Дејвидом Ејбом.

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.