· · Коментари: 0
НЕСТАНЦИ

ДЕВОЈКЕ су кренуле до водопада, али СЛИКА 507 наговештава УЖАС који се догодио! (ФОТО)

Студенткиње из Холандије Лисаен Фрун (22) и годину дана млађа Крис Кремерс, кренуле су 15. марта 2014. године у "авантуру свога живота" која се, нажалост, трагично завршила.

1602664074_Nexpo.PNG
Последња слика нестале Холанђанке Фото: Youtube/ screenshot Nexpo

Оне су делиле студентску собу у Амерсфуру и радиле у локалном кафеу да би сакупиле новац за путовање у Панаму, где су намеравале да остану шест недеља разгледајући, уживајући у локалној храни и пићу, учећи шпански језик и помажући сиромашној деци у руралном планинском селу Алта Бокит, на граници са кишним шумама Костарике, живећи са њиховим породицама.

Прочитајте још: Знате ли зашто поштоваоци Достојевског купе каранфил и изађу на трећој станици, код манастира Александар Невски?

Када су из Костарике стигле у Бокас дел Торо у Панами, девојке су сазнале да је читав програм отказан па су изнајмиле смештај и отишле на пешачење туристичком стазом. Пианиста Треил води преко 20 метара високог пешачког моста само са жицом за придржавање. Претходно су у Бокиту последњи пут виђене у друштву двојице мушкараца, па их је таксиста одвезао до почетка стазе.

Понеле су воду, мобилни и купаћи костим.

Нису се спремале за дужи пут, нису носиле храну, понеле су само мобилне телефоне и камеру, флашицу са водом, сунчане наочари и купаће костиме. До места са којег се обично туристи враћају стиже се за сат времена, а до краја стазе потребна су два и по до три сата хода.

Прочитајте још: У Београду постоји књига од ЉУДСКИХ КОСТИЈУ и потпис последњег ПРАВОСЛАВНОГ ЦАРА: Ево приче!

Прве фотографије показују да су биле у добром расположењу, али и да су одлучиле да зађу дубље у џунглу до водопада.

Девојке су покушале да зову служну спасавања

Касније анализе позива на Крисином ајфону показале су да су покушале да добију службу спасавања у Холандији, позивом на број 112, а пошто нису успеле, звале су панамску. Чудно је и то да ниједном нису покушале да позову родитеље.

Прочитајте још: Округла и обла ОСТРВА у Атлантику и Пацифику се ПОЈАВЉУЈУ и НЕСТАЈУ, а све се ПРЕПРИЧАВА

Слике показују да су се лепо проводиле Фото: Треће око

За то време су проглашене несталим. У претрагу терена су укључени војска, хеликоптери, специјално обучени пси-трагачи и локална племена. Обавештени су и родитељи и они су стигли 6. априла, а расписали су награду од 30.000 долара за сваку информацију.

Војска, пси, племена - ни трага од девојака!

Упркос напорима, нису им ушли у траг. За непознате људе са којима су виђене није могло да се докаже да су имали везе са нестанком. Две недеље је трајала потрага и почеле су кише. Пошто Холанђанке нису биле опремљене за боравак на дуже време у таквим условима, трагање је обустављено 14. априла. Све што се потом догодило само је мистерију учинило још већом и необјашњивом.

Прочтиајте још: По наређењу тајних сила ЦАР је ЖРТВОВАН: Црква тврди да су РОМАНОВИ убијени на РИТУАЛАН НАЧИН

Зашто се нису склониле?
Форензичари су утврдили да су девојке биле живе до 11. априла, кретале се и правиле ноћне снимке. У то време је потера била у пуном јеку. У околини постоји много колиба намењених за такве прилике и чудно је да се нису склониле ни у једну!

Десет недеља после обустављања потраге, жена из Нгобе племена донела је у полицију ранац, који је нашла на пиринчаном пољу, 17 километара од Бокита.

Појавио се ранац, нетакнут! Са телефонима!

Највеће изненађење био је садржај ранца који је,после великих киша, био у очуваном стању. У њему су били пасош Лисаен Фрун, наочаре, боца са водом, нешто одеће и готовина, али и - камера и мобилни телефони обе девојке, чија је електроника била у савршеном стању.

Родитељи су одмах дошли и расписали награду Фото: Треће око

Прочитајте још: У БАНАТУ и данас препричавају ЗЛО које се догодило: МЛАДИЋ је ТРЧАО према кули, а БЕСНИ ПСИ су га стизали (ФОТО)

Међутим, права загонетка су били снимци са мобилног телефона. Они су у почетку туристички: девојке позирају у веселом расположењу. Последња, под бројем 507, показује забринуто лице Крис Кремерс, а слика 508, снимљена осам секунди касније, била избрисана!

Снимак је могла да обрише само полиција...

Холандски стручњаци нису успели успели да "врате" санимак, а то је могуће само ако је неко камеру прикључио у компјутер и у потпуности га уклонио, а то је могла да уради само полиција након што је камера пронађена!

Девојке су снимање наставиле тек 8. априла и направиле су  90 фотографија једна за другом, али потпуно затамњене, као да поклопац није био скинут са сочива.

Вештице из Блера?
Постоји и парапсихолошка теорија да их је "нешто злокобно пратило" и да се обриси тога виде на једном од снимака. Холандски патолог др Франк ван ден Гот рекао је да све изгледа као да су снимале наставак "Вештица из Блера"!

Прочитајте још: ДВЕ године су путовали до СРБИЈЕ, а када је дошла ЦРВЕНА АРМИЈА уништили су ОФИЦИРСКЕ униформе (ФОТО/ВИДЕО)

Убрзо је један водич, уз помоћ људи из племена Нгоба, претражио обалу реке и открио делове тела Холанђанки, али само кости ногу и половину карличне Крис Кремерс.

Делове тела је неко избељивао...

Најчуднији налаз била је лева патика Лисаен Фрун, са комплетним стопалом и чарапом у њој, одсеченим у чланку тако глатким да су форензичари закључили да нема трагова ватреног оружја, зуба или канџи! Мистерију је употпунило то што су кости Крис избељене, а на једној је чак било и трагова белила!

Истрага је поново покренута 2017. године.

Комадићи су били расути дуж обале, шорц Крис Кремерс нађен је уредно сложен и закопчан, а у ранцу су били грудњаци обе девојке. На основу нађених остатака, форензичари нису могли да утврде узрок смрти Фрун и Кремерс. Полиција је после неколико месеци случај затворила. Закључено је да су живот изгубиле услед временских прилика или напада неког великог предатора.

Прочитајте још: ЛУЧИЋ открио: НОВИНАРКА "ТРЕЋЕГ ОКА" дознала шта је заједнички ЦИЉ Трампа и Путина

Међутим, у 2017. истрага је изненада поново покренута под сумњом у убиство и са претпоставком о серијском убици који је од 2009. до тада одговоран за нестанак и смрт још 24 туриста у истој области.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.