· · Коментари: 0
МИСТЕРИЈА

Код Кипа слободе плутала је жена, причала је о светионицу и НЕСТАЛА је још два пута

Једног лепог августовског јутра 2008. године, млада жена изашла је на уобичајени јутарњи џогинг - са којег се није вратила.

1619696699_devojka.jpg

Хана Ап имала је 23 године и две године је предавала у школи у Харлему, у Њујорку, где је важила за интелигентну, креативну, живахну, забавну и веома срдачну особу, спремну да свима помогне. Није имала породичних проблема, менталних поремећаја или лоших навика. Напротив, бавила се спортом а обожавала је пливање. Имала је мноштво пријатеља и живела је у изнајмљеном стану на Менхетну.

Прочитајте још: Прошло је више од пола века, а ни трага ни гласа од њих: Троје малишана су једног јутра отишли на плажу и више се никада нису вратили (ВИДЕО)

Једног лепог августовског јутра 2008. године, млада жена изашла је на уобичајени јутарњи џогинг - са којег се није вратила. Како се није појављивала нити било коме јављала, пријатељи су њен нестанак пријавили полицији. У стану је све било у савршеном реду, укључујући ташну, новчаник са готовином, банковне картице, метро-картицу, пасош и мобилни телефон.

Виђана је свуда
Виђана је широм Мехнетна, у разним продавницама, чак и да се тушира у локалном спортском клубу, увек описивана као да је у стању ошамућености, али редовно два корака испред полиције, која је долазила са закашњењем.
Полиција је мислила да је без сумње киднапована.

Полиција је почела да верује да је могуће да је киднапована или убијена и покренула је истрагу.

Виђена је у радњи!

Девет дана по нестанку, на основу фотографија у новинама и на флајерима, купац у радњи био је сигуран да је то она и питао је да ли се зове Хана, коју сви траже? Носила је атлетску мајицу са косом у коњски реп, као да је управо стигла са трчања. Рекла му је да је погрешио. Пре тога је покушавала да се улогује на свој џи-мејл. Човек је тврдио да је имао утисак да се девојка налази у некој врсти транса. Догађај је забележен на сигурносној камери.

Прочитајте још: Највећа комунистичка ТАЈНА: Ко је убио 4.000 Срба и 12 Немаца и зашто је Мустафа Голубић виђен у Смедереву?

Најзад, после три недеље, 6. септембра ујутро, два радника на трајектном доку у близини Кипа слободе, видела су тело како плута на води, лицем на доле, на основу чега су закључили да је у питању утопљеник.

Ничег се не сећа
- Отишла сам на трчање и нашла се у болници", пренео је "Њујорк Тајмс" њене речи. За њу је то било највише десет минута, ничега се није сећала.

Фото: Пиксабеј

Изненађење на Стејтен Ајленду тога дана за спасилачку екипу било је што је жена била мирна и непокретна, још увек жива. У болници је установљено да има хипотермију, дехидрацију и тешке опекотине од сунца на једној страни тела. Чинило се као да је читав дан преспавала на сунцу. Била је то Хана Ап, која је мистериозно нестала три недеље, а сада се брзо опорављала.

Прочитајте још: НАЈДУЖА НОЋ у историји човечанства догодила се 536. године и трајала је 18 месеци. Шта се тачно десило?

Отео је НЛО?
Прича о "светионику" асоцирала је уфологе на могућност да је  говорила о боравку на ванземаљском свемирском броду, где је била отета.

Прве ноћи, док је мајка седела поред ње, Хана је у сну говорила о томе како је "била на светионику" и помињала "светла на води". Наредног јутра није могла да се сети шта је говорила. После серије неуролошких тестова лекари су дали дијагнозу да је доживела редак поремећај привременог губитка идентитета, који се назива "Џејсон Борнов синдром", до којег долази услед неког јаког психичког или физичког стреса.

Вратила се нормалном животу и - нестала.

Хана Ап вратила се предавањима, али се преселила у Мериленд. Ништа се необично није догађало до нове школске године 2013, када се четвртог дана није појавила на послу. Детаљи су и овога пута били слични. Колега, који се возио на посао, рекао да је видео Апову миљама далеко, како се живахно хода.

Два дана су је тражили и нашли у потоку.

Два дана је трајала потрага за Ханом, док она сама није дошла себи, затекавши се како седи у плитком потоку. Поред ње су била празна колица за куповину у продавници.

Прочитајте још: Принц Филип је добијао СВЕ ТАЈНЕ извештаје о посетама НЛО, а занимао га је један ИНЦИДЕНТ

Поново се преселила на Девичанска острва, на Карибима, и запослила као васпитачица у обданишту. Стекла мноштво пријатеља.

Нестала у рају...
- Пуна ентузјазма, неуморна у помагању, никада није заборављала ничији рођендан. Зрачила је позитивношћу и све што је радила, радила је са страшћу - изјавила је Барбара Болингер за документарац "Нестала у рају", снимљен о судбини Хане Ап.

Ураган "Ирма" опустошио је Девичанска острва и Сент Томас у ноћи између 4. и 5. септембра 2017. године. Стан у којем је живела Хана Ап такође је био оштећен. Паника је настала када је за два до три дана најављен нови и људи су се масовно укрцавали у бродове за спасавање и чамце, напуштајући острво. Хана је одбила да се евакуише.

Ствари је оставила на столици и нестала.

Ханина цимерка Линдзи каже да ју је видела 14. септембра око 8 ујутро како одлази од куће. Пошто се није појавила на послу нити вратила кући, наредног дана алармирана је полиција и организована потрага. Поред плаже била су паркирана њена кола, а у њима све личне ствари, исправе, новац и мобилни телефон.

Прочитајте још: Како је настала болест БОГАТИХ ДАМА? Прва дама САД имала је модне хирове због који су мислили да је ЛУДА!

Потрага је прекинута три дана касније, пошто је наишао нови ураган "Марија", и од тада се Хана Ап, све до данас, води као нестала.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.