· · Komentari: 0
PRIČALA SA DUHOVIMA

Kako je nastala bolest BOGATIH DAMA? Prva dama SAD imala je modne hirove zbog koji su mislili da je LUDA!

Meri Linkoln je očekivala atentat na Abrahama, a posle 15. aprila su je smestili u "instituciju":

1618385240_linkolnovi.jpg
Foto: Instagram/ screenshot mary_todd_lincoln

Meri Tod Linkoln je dugo intrigirala istoričare, najviše zbog spritualizma. NJeno ponašanje je bilo fascinantno i do danas je ostala jedna od najzanimljivijih prvih dama SAD.

Pročitajte još: "Titanik" je tonuo, a u čamcu broj 15 bio je SRBIN. Spasila ga je kapa!

Slika sa duhom
Meri je 1870. godine slikao Vilijam Mamler čuveni fotograf na čijim slikama su se pojavljivali duhovi.

Meri je imala česte promene raspoloženja, pa su mnogi mislili da je razmažena i "besna mačka". Bila je i veoma zanimljiva, obrazovana osoba.

U isto vreme je komunicirala sa duhovima posredstvom medijuma. Predvidela je suprugovu smrt i živela je u strahu od ubistva sve do 15. aprila 1865. godine.  Redovno je imala glavobolje, nagle promene raspoloženja, znojenja, probadanja iglama... Mislili su da je mentalno bolesna.

Abraham je bio mizogen, a Meri divlja mačka.

Međutim, današnji doktori znaju u čemu je problem i smatraju da u to vreme nije dobila dobru dijagnozu koja bi joj, da danas živi, drastično popravila kvalitet života. Sotos je objavio čalank u naučnom magazinu "Perspektive biologije i medicine"

Smrt sinova
Meri je izgubila trojicu sinova i supruga dok je sedeo pored nje u pozorištu. Posle Abrahamove smrti, četvrti sin je smestio u izolaciju, daleko od ljudi!
Šila je haljine, kupovala cipele, pravila cirkus!

Sam Abraham Linkoln se za današnje vreme ponašao prilično mizogeno. Svaki njen ispad je objašnjavao "ženskom histerijom": Savremenici su je opisivali kao dragu i izuzetno dobro obrazovanu ženu. Zanimala je politika i mogla je da vodi intelektualne razgovore na nivou najobrazovanijih muškaraca. Bila je omiljena u društvu.

Pročitajte još: NAJDUŽA NOĆ u istoriji čovečanstva dogodila se 536. godine i trajala je 18 meseci. Šta se tačno desilo?

Međutim, u Beloj kući je niko nije voleo. Linkolnov sekretar joj je dao nadimak "divlja mačka", a ostali zaposleni su je ogovarali što stalno kupuje i šije garderobu.

Kada je Linkoln ubijen, dok je sedeo pored nje u pozorištu, Meri je sin smestio u "instituciju". Danas mogu da se pročitaju 678 njenih pisama i pročita više od 100 istorijskih izvora.

Pročitajte još: Najveća komunistička TAJNA: Ko je ubio 4.000 Srba i 12 Nemaca i zašto je Mustafa Golubić viđen u Smederevu?

Mama i gospodin
Abraham je Meri zvao Moli i Mama, a onda njega Gospodin Linkoln. Bila je sedam godina mlađa.

Od čega je Meri bolovala?

Danas se u žargonu njena bolest naziva "Downton Abbey", a za one koje nisu gledali seriju treba reći da je, ukratko, prvoj dami nedostajao vitamin B12.

Da je jela džigericu...

Da nije želela da bude vitka i da je redovno jela džigericu sve bi bilo u redu i ne bi imala histerične ispade. Trojica doktora su 1934. godine dobila Nobelovu nagradu zahvaljujući ovoj dijagnozi.

Pročitajte još: Pošto je deci obezbedio kuće i stanove, Dejan Milenković iz Borača je sebi podigao grobnicu sa "garsonjerom" (FOTO)

Pred kraj života Meri, koja je obožavala da čita, više nije videla. Teško se kretala i patila je od paranoje i halucinacija. Posle smrti doktori su zaključili da ima apopleksiju, a simptomi su isti kao kod osoba kojima nedostaje vitamin B14.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.