Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
туга

Преминула Кане Танака, НАЈСТАРИЈА ОСОБА НА СВЕТУ: Ево какав живот је водила у 119. години

Кане Танака је уписана у Гинисову књигу рекорда 2019. године као најстарија жива особа. Умрла је у уторак од старости

1650892285_profimedia-0491092019.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Госпођа Танака је рођена 2. јануара 1903. године, а Гинисова књига рекорда је 2019. године потврдила да је најстарија жива особа.

Она је умрла од старости у болници у граду Фукуока, на западу Јапана, у уторак, 19. априла, потврдила је јапанска државна телевизија.

Током свог живота, била је пристрасна према чоколади и газираним пићима, пренели су медији.

Упркос својим годинама, обично се будила у 6 ујутро, често учећи предмете попут математике током поподнева.

Прочитајте још: НЕСВАКИДАШЊА ИСПОВЕСТ: Жена ЗАБОРАВИЛА 20 година свог живота након што се ПРЕХЛАДИЛА (ФОТО)

Такође је волела да игра класичну друштвену игру Отело и постала је стручњак за ту игру, често побеђујући особље старачког дома.

Она је проглашена за најстарију особу 30. јануара 2019. (када је имала 116 година и 28 дана).

Када ју је Гинисова књига рекорда препознала као најстарију живу особу у 2019. години, питали су је у ком тренутку је била најсрећнија у животу.

Она је одговорила: "Сада."

Била је седмо дете Кумакичија и Куме Оте, удала се за Хидеа Танаку 6. јануара 1922, четири дана након што је напунила 19 година.

Пар је потом добио четворо деце и усвојио пето.

Планирала је да користи инвалидска колица да учествује у штафети бакље за Олимпијске игре у Токију 2021. године, али ју је пандемија спречила у томе.

Током свог живота патила је од бројних здравствених проблема, имала је неколико операција, укључујући операције катаракте и колоректалног карцинома, али је живела 'мирно' у својим последњим годинама.

Јапан има све мање становништва које брзо стари.

Од прошлог септембра, земља је имала 86.510 стогодишњака, а девет од сваких 10 су биле жене.

Локални гувернер Сеитаро Хатори одао је почаст госпођи Танаки и рекао: „Радовао сам се што ћу видети Кане-сан на овогодишњем Дану поштовања према старима [национални празник у септембру] и славити заједно са својим омиљеним газираним пићем и чоколадом. Изузетно сам тужан због вести."

Рекорд за најстарију особу која је икада живела држи Францускиња Жана Луиз Калмент, која је живела више од 122 године.

Жана је имала невероватних 122 године и 164 дана када је умрла у старачком дому у Арлу у августу 1997.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas