Oglas
· · Komentari: 0
tuga

Preminula Kane Tanaka, NAJSTARIJA OSOBA NA SVETU: Evo kakav život je vodila u 119. godini

Kane Tanaka je upisana u Ginisovu knjigu rekorda 2019. godine kao najstarija živa osoba. Umrla je u utorak od starosti

1650892285_profimedia-0491092019.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Gospođa Tanaka je rođena 2. januara 1903. godine, a Ginisova knjiga rekorda je 2019. godine potvrdila da je najstarija živa osoba.

Ona je umrla od starosti u bolnici u gradu Fukuoka, na zapadu Japana, u utorak, 19. aprila, potvrdila je japanska državna televizija.

Tokom svog života, bila je pristrasna prema čokoladi i gaziranim pićima, preneli su mediji.

Uprkos svojim godinama, obično se budila u 6 ujutro, često učeći predmete poput matematike tokom popodneva.

Pročitajte još: NESVAKIDAŠNJA ISPOVEST: Žena ZABORAVILA 20 godina svog života nakon što se PREHLADILA (FOTO)

Takođe je volela da igra klasičnu društvenu igru Otelo i postala je stručnjak za tu igru, često pobeđujući osoblje staračkog doma.

Ona je proglašena za najstariju osobu 30. januara 2019. (kada je imala 116 godina i 28 dana).

Kada ju je Ginisova knjiga rekorda prepoznala kao najstariju živu osobu u 2019. godini, pitali su je u kom trenutku je bila najsrećnija u životu.

Ona je odgovorila: "Sada."

Bila je sedmo dete Kumakičija i Kume Ote, udala se za Hidea Tanaku 6. januara 1922, četiri dana nakon što je napunila 19 godina.

Par je potom dobio četvoro dece i usvojio peto.

Planirala je da koristi invalidska kolica da učestvuje u štafeti baklje za Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine, ali ju je pandemija sprečila u tome.

Tokom svog života patila je od brojnih zdravstvenih problema, imala je nekoliko operacija, uključujući operacije katarakte i kolorektalnog karcinoma, ali je živela 'mirno' u svojim poslednjim godinama.

Japan ima sve manje stanovništva koje brzo stari.

Od prošlog septembra, zemlja je imala 86.510 stogodišnjaka, a devet od svakih 10 su bile žene.

Lokalni guverner Seitaro Hatori odao je počast gospođi Tanaki i rekao: „Radovao sam se što ću videti Kane-san na ovogodišnjem Danu poštovanja prema starima [nacionalni praznik u septembru] i slaviti zajedno sa svojim omiljenim gaziranim pićem i čokoladom. Izuzetno sam tužan zbog vesti."

Rekord za najstariju osobu koja je ikada živela drži Francuskinja Žana Luiz Kalment, koja je živela više od 122 godine.

Žana je imala neverovatnih 122 godine i 164 dana kada je umrla u staračkom domu u Arlu u avgustu 1997.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas